reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 10 Mart 2021 3167 Görüntüleme

İYİ PARTİ’DEN DİVANHANE AÇIKLAMASI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, tarihi Divanhane Karakolu önünde bir açıklama yaparak, yıkılması istenen tarihi yapıyla ilgili mücadele veren İBB’nin bu konuda yanında olduklarını aktardı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, tarihi Divanhane Karakolu önünde bir açıklama yaparak, yıkılması istenen tarihi yapıyla ilgili mücadele veren İBB’nin bu konuda yanında olduklarını aktardı.İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu açıklamasında “Divanhane Karakolu konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği mücadelenin yanındayız” dedi.İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve çok sayıda partilinin katıldığı açıklamada, İYİ Parti Beyoğlu İlçe Meclis Üyesi Osman Çavuşoğlu, tarihi binanın yıkımıyla ilgili süreci ve son gelişmeleri aktardı. Çavuşoğlu, “Yıkıma iki ay önce başlandı. Bu, Haliçport denen bir projenin devamıdır. Normalde 2013’te yapılması planlanan projeler, mahkeme tarafından iptal edildi. Bugün Beyoğlu halkı olarak, Beyoğlu Belediyesi’nde grubu bulunan bir parti olarak biz bunu belediye meclisine taşıdık ama çoğunluğumuz olmadığı için sonuç alamadık” dedi.OSMANLI OSMANLI DİYENLER…

“Bugün burada sınavı yapmaya geldik” diyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise “Biz, ecdat yadigârını, Osmanlı yadigârını, Osmanlı’yı öyle dizilerden seyrederek, seyrettiklerimiz karşısında coşarak, ağlayarak değil; Osmanlı’ya, ecdadımıza olan sevgimizi göstermek için, Divanhane Karakolu’nun yıkımına dur demek için bir araya geldik. Bunu haykırırken, yüzde yüz inanarak ve emin olarak geldik. Emin olduğumuz konu şu: Bazı sorular var ve bu soruların cevabını net olarak kimse veremiyor. 2014 yılında Ulaştırma Bakanlığı’nın almış olduğu bir yıkım kararı var. Bu kararın uygulanmaya başlanmasıyla birlikte İBB devreye giriyor ve bu bina İBB’nin yetki alanında olmasından dolayı yolun güzergâhını değiştiriyor. Yıkım işlemleri sırasında iş makinalarıyla, kullanılan hiltiyle o özgün yapıya zarar verildiği gerekçesiyle şikâyette bulunuluyor. Bu gerekçeyle yıkımın tekrar durdurulması isteniyor. Ve ne yazık ki; Osmanlı Osmanlı diyenler, onu da dinlemiyorlar. Ve yıkım hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.“İSTANBUL’A İHANET ETMEYİN”

Yıkımın yol geçmemesine rağmen neden devam ettiğini soran Kavuncu, “Eğer gerekçeniz Haliçport ise buraya gelecek araçlara kolaylık sağlamaksa hemen ileride, metronun altında binlerce aracın park edileceği bir otopark var. İstanbul’a ihanet etmeyin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyla ilgili verdiği mücadelenin yanındayız. Osmanlı mirasına sahip çıkacağız. Samimiyetsiz, kuru, boş söylemlerle, sloganlarla biz ceddimize, atalarımıza, geçmişimize sahip çıkan bir hareket değiliz. Bütün hareketimizle, varlığımızla, ruhumuzla, bedenimizle buradayız. Gelin, Abdülaziz döneminde yapılan bu tarihi karakola sahip çıkalım. Bu yapının sökülüp taşınması da meseleyi çözmüyor. Çünkü burası tarihi Kasımpaşa Meydanı, buranın özgün bir yapısı var. Oynattığınız, dokunduğunuz her şey bu özgün yapıyı bozacak. İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın kültür merkezi. Fakat İstanbul’u hırpalaya hırpalaya, yıka yıka, katlede katlede bitiremediler. Ama İstanbul hala dimdik ayakta kalıyor. Kalmaya da devam edecek. Fatih Sultan Mehmet’in emaneti İstanbul’a sahip çıkmaya devam edeceğiz. Buradan bir kez daha soruyorum, hiçbir gerekçe olmadan bu tarihi binayı neden yıkıyorsunuz? Neden bu binaya bu şekilde zarar veriyorsunuz? Ve çözüm önerileri getirilmesine rağmen neden dinlemiyorsunuz? İnadı bırakın, gelin bu binayı orada bırakalım, restore ettirelim” dedi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb