reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 8 Mart 2021 3515 Görüntüleme

BEYKOZ BELEDİYESPOR HAKEME TAKILDI! 23-23

THF Erkekler Hentbol Süper Liginde zirve yarışını yakından ilgilendiren müsabakada Spor Toto Sk ile Beykoz Belediyesi GSK Takımları karşı karşıya geldiler.

THF Erkekler Hentbol Süper Liginde zirve yarışını yakından ilgilendiren müsabakada Spor Toto Sk ile Beykoz Belediyesi GSK Takımları karşı karşıya geldiler.

THF Ankara Spor Salonundaki karşılaşma her iki takım için büyük önem arz ederken, şampiyonluk yarışındaki diğer takımların da gözü kulağı adeta Ankara’dan gelecek skorda idi.

Ligde ilk yarıda oynanan karşılaşmayı Beykoz Belediyesi GSK Takımı kazanmış idi.  Geçen hafta evinde Beşiktaş Aygaz karşısında ummadığı bir mağlubiyet alan Boğaziçi ekibi için maç adeta yarışta olup olmama anlamı da ifade etmekte idi.Müsabakanın ilk yarısını ev sahibi takım 11-9 üstünlük ile tamamladı. Beykoz Belediyesi GSK Takımından Yakup Yaşar Simsar 18. Dakikada Kırmızı Kart ile oyun dışı kaldı. İlk yarıda Spor Toto adına 5 gol kaydeden Tuğberk Çatkın skora etki eden isim olurken, Beykoz Belediyesi GSK Takımında Salih Uludağ 4 gole imza atan oyuncu oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi takım Kalede Coşkun, Alperen, Veli, Tuğberk, Halil İbrahim, Yiğit ve Can’dan kurulu yedili ile başlarken konuk Beykoz Belediyesi GSK Takımı ise Kalede Yağız, Salih, Yakup Yaşar, Cemal, Samet, Ömer Faruk ve Ümit yedilisi ile salonda yer aldı.

Müsabakanın başları karşılıklı boş geçilen ataklara sahne olurken, ilk gol 2.34 Dakikada Beykoz Belediyesi Gsk adına Cemal Kütahya’dan gelen gol oldu. Yine ataklardan boş geçilen anların sonrasında ev sahibi takım ilk golüne ancak 4.30 Dakikada Halil İbrahim ile ulaşabildi. Yakup ve Salih ile öne geçme anları yaşayan Boğaziçi ekibine karşılık günün başarılı ismi Tuğberk’in 2 golü ile geldi.

Maçın ilk bölümleri karşılıklı goller ile beraberlik anları ile geçerken maça ağırlığını koyan ev sahibi takım ilk kez 4-3 ile Tuğberk’in golü ile öne geçti. Maçın 18.09 Dakikasına gelindiğinde gerek maç içinde gerek maç sonunda çok konuşulan bir pozisyon yaşandı. Tribünlerdeki izleyicileri ve hentbolu iyi bilenlerin tamamının hem fikir olduğu hatalı bir Kırmızı Kart olayı yaşandı.Yakup Yaşar Simsar hakemlerin bir süre kulaklık sistemi vasıtası ile konuşmalarının ardından hentbol hayatında ilk kez bir Kırmızı Kartın muhatabı oldu. Bu karta Beykoz Belediyesi Kenar Yönetimi tepki gösterse de değişen bir şey olmadı. Boğaziçi Ekibinin üzerine oyun kurulan ismi olan Yakup Yaşar’ın oyun dışı kalması ile toparlanmakta zorlanan ve yeni bir sisteme dönebilme anları yaşayan Beykoz Belediyesi GSK Takımı rakibinin 9-6 ile farkı 3 gole kadar çıkarmasına da karşı koyamadı.

Sonradan oyuna yeniden ortak olan Beykoz Belediyesi Gsk Takımı Ozan, Salih ve Samet ile 10-9 ile farkı teke indirse de soyunma odasına önde giden ekip 11-9’luk skor ile Spor Toto Sk oldu.

Maçın ikinci yarısına başlayan ekip Spor Toto oldu. Beykoz Belediyesi GSK Takımı ise Kaleye Yağız’ın yerine Mehmet Emre ile başladı. Nitekim bu ismin ikinci yarı boyunca yaptığı kurtarışlar dikkatlerden kaçmadı. Bu bölümde ilk gol Ömer Faruk Güldal ile geldi ve fark teke indi. Daha 2.dakika içinde Alper’in 2 Dakika almasından iyi yararlanan Spor Toto Takımı Durmuş Ali ile 2 gol bulunca yeniden 3 farka ulaştı.Direnme gayretinde olan Beykoz Belediyesi GSK Takımı yine Durmuş Ali ile gelen golün ardından 37.27 Dakikada 16-12 ile 4 farkla geriye düştü. Samet ile direğe takıldıktan sonra Çağlayan ile gelen gol sonrası gelen gol ve Veli’nin 2 Dakika cezası sonrasında bu kez Spor Toto Takımı mola hakkını kullandı.

Mola sonrasında önce Tuğberk’in 7 metre atışı sonrasında ardından Samet ile karşılıklı gelen goller sonrasında maç 17-15’e geldi. İbrahim Üçdağ ve ardından Durmuş Ali ile gelen gollerin ardından ev sahibi takım bir kez daha 43.55 Dakikada 19-15 ile 4 farkı gördü.İbrahim Üçdağ’ın üçüncü kez aldığı 2 dakika cezası sonrasında gördüğü Kırmızı Kart ile tribüne gitmesi sonrasında Samet Kanberoğlu ile art arda 3 gol bulan ve Kaleci Mehmet Emre’nin kurtarışları ile gelen katkı sonrasında önce eşitliği yakalayan Beykoz Belediyesi GSK Takımı uzun zaman sonrasında 52.19’da Cemal Kütahya’dan da gelen gol ile 21-20 öne geçti.

Spor Toto Takımında Alperen Pektaş’ın 2 Dakika cezası alması sonrasında Veli ile atağa çıkan Spor Toto’ya set çeken isim Kaleci Mehmet Emre oldu. Karşı atakta Ömer Faruk Güldal golü bulunca bu kez Boğaziçi Ekibi 56.14 Dakikada 22-20 ile farkı ikiye çıkardı.

Cemal’in 2 Dakika cezası ve aynı anda gelen 7 metre kararı sonrasında Tuğberk’in golü ile fark teke indi. Salih Uludağ Takımını bir kez daha iki farka taşıdı. Karşı atakta bir 7 metre kararı daha çıkarken Tuğberk Kaleye geçen Murat Varlı’nın üzerinden yaptığı aşırtma ile son 1 Dakika 20 Saniye kala takımını umutlandırdı.

Gelen mola sonrasında son 38 saniyede atağa çıkan ev sahibi takım Yiğit ile bulduğu sağ kanat akın golü ile maça eşitlik getirdi 23-23. Son 14 Saniyede atak hakkın Beykoz Belediyesi GSK Takımında idi çıkılan atakta önce Yakup Yaşar, sonrasında Cemal’e yapılan faullerden 2 Dakika cezası bekleyen Boğaziçi ekibinde son saniye öncesinde Cemal’in atışında top Kaleci Coşkun’da kalınca müsabakada 23-23 berabere tamamlandı.

Bu sonucun ardından Spor Toto Takımı 1 maçta topladığı 28 puan ile Liderliği ve dolayısı ile de şampiyonluk yolunda önemli bir avantajın sahibi olurken, bir maç eksiği olan Beşiktaş Aygaz 2 puan geriden 26 puanla ikinci Beykoz Belediyesi GSK Takımı yine aynı puan ile üçüncü sırada haftayı tamamladılar.

Karşılaşmanın ardından ve de özellikle canlı yayının bir kez daha izlenmesi sonrasında birçok Hakem hatasını da gözlemleyen Beykoz Belediyesi GSK Takımında öfke ve isyan vardı. Son iki haftada verilen 2 Kırmızı Kart ile şampiyonluk yolunda engellendiklerini ifade eden Boğaziçi Takımı THF Nezdinde isyanını iletme düşüncesinde idi.Özellikle Spor Toto maçında Yakup Yaşar Simsar’a çıkan Kırmızı Kartın tüm hentbol otoritelerinden alınan görüş ile son derece ağır, alakasız bir karar olması isyanın ana kaynağı oldu.

Salon : Ankara THF Spor Salonu

Hakemler : Fırat Beyde-Melih Çobanoğlu

Spor Toto Sk : Coşkun Göktepe ( Enis Yatgın-Ahmet Furkan Civan ), İbrahim Üçdağ 2, Halil İbrahim Öztürk 1, Emre Keskin 3, Durmuş Ali Tınkır 6, Can Çelebi, Alperen Pektaş, Yiğit Eröze 1, Veli Kara 1, Tuğberk Çatkın 9, Şener Can, Sarp Seymen, Mustafa Kulaksız, Mevlüt Kaan Günay, Atakan Şirin, Ali Eren Şahin

Antrenör : Serdar Seymen

Beykoz Belediyesi GSK : Yağız Öksüzcük ( Mehmet Emre-Murat Varlı ), Ümit Kırkayak, Çağlayan Öztürk 2, Yakup Yaşar Simsar, Ozan Erdoğan 1, Cemal Kütahya 3, Samet Kanberoğlu 7, Yurrı Babankov 1, Tahir İlkbahar, Ömer Faruk Güldal 4,  Salih Uludağ 5, Alper Aydın, Fatih Ateş

Antrenör : Mesut Ilgın

İlk Yarı : 11-9 ( Spor Toto SK )

2 Dakika Cezalılar : İbrahim Yekdağ ( 3 ), Tuğberk Çatkın ( 2 ), Çağlayan, Veli ( 2 ) Alper

Kırmızı Kartlar : Yakup Yaşar Simsar ( 18.09 ), İbrahim Yekdağ ( 46.31 )

Sarı Kartlar : Tuğberk, Can, Veli / Ömer, Çağlayan Yakup

7 Metre Atışları : Samet ( 3 Gol ), Tuğberk ( 3 Gol ), Emre Keskin 1 Gol

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Geçmiş Olsun Erkan Özmen…

Geçmiş Olsun Erkan Özmen…

Tema Tasarım | AnatoliaWeb