reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.02.2021 4483 Görüntüleme

BASKETBOLUMUZUN YENİDEN ŞAHLANIŞI

Eurobasket 2022 elemelerinde mücadele eden Erkek Basketbol Milli Takımımız İsveç’i 88-80’lik skorla yenmiş ve Hollanda’nın Hırvatistan’ı 65-57 yenmesi sonucunda Euro Basket 2022’ye katılmayı garantiledi. Ayrıca şampiyonaya katılma garantisini aldıktan sonra iyice rahatlayan takımımız grup lideri Hırvatistan’ı da 65-67lik skorla yenmeyi başardı ve gurubunda 3.ncü oldu.

Her iki yılda bir yapılan şampiyonaya 1993 yılından başlayarak 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonasına kadar ara vermeden sürekli katılan Erkek Basketbol Milli Takımımız 13 yıl aradan sonra tekrar katılma hakkı kazandı. 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası İtalya, Almanya, Çekya ve Gürcistan gibi ülkelerin ev sahipliğinde 1.9.2022 ile 18.09.2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Erkek Basketbol Milli Takımı bundan önceki en büyük başarıları; Türkiye’de yapılan turnuvalarda 2001 yılındaki Avrupa Şampiyonasında Yugoslavya’ya yenilerek ve 2010’daki Dünya Basketbol Şampiyonasında da Amerika Birleşik Devletlerine yenilerek ikinci oldu.

Sezon başından beri tüm takımların VAR uygulamasından ve hakemlerden şikâyetçi olmasına karşılık sesini neredeyse çıkarmayan Galatasaray her nedense Alanya maçının akabinde hem hakemlerden hem de VAR’dan şikâyete başladı ve kendilerine komplo yapıldığını dile getirmeye başladı, diğer takımlar ise o zaman “şimdi susanlara da sıranın geleceğini” söylüyorlardı. Kulüpler birliği sadece isim olarak görev yapıyor bunun haricinde kulüplerin hakkını Türkiye Futbol Federasyonuna karşı koruyacak hiçbir kuruluş yok ancak kulüpler birliğinden hala “bir tık” yok.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in ekibinde görev yapan Hande Sümertaş’ın görevinden istifa ederek Bein Sports’ medya hakları direktörlüğü görevine getirilmişti. Fenerbahçe, VAR görüntülerinin Hande Sümertaş’ın talepleri doğrultusunda manipüle edildiğini iddia ederek yayıncı kuruluşla arasındaki ipler gerilmişti.

Bu tartışmalar yaşanırken yayıncı kuruluşun taraftar tezahüratı yayın seçeneğinde Fenerbahçe’ye küfür edilen bir tezahüratı yayınlaması ve özür mesajının saat 19.05 de yayınlaması Fenerbahçe’nin tepkisini daha da artmasına sebep olmuştu. Gelişmelerin ardından Fenerbahçe, yayıncı kuruluşa olan tepkisini sahaya taşıyarak futbolculara “Be Fair” tişörtleri giydirmiş ve iç sahadaki reklam panolarına yayıncı kuruluşu hedef alan mesajlar yazılmıştı Bu gerginliğin sonucu nasıl sonuçlanacak bekleyip görüşeceğiz.

Sağlıklı ve esen kalın.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb