reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 10 Aralık 2020 4417 Görüntüleme

“Muharrem Ergül” Kitabı Çıktı

Beykoz’un 5. Dönem Belediye Başkanı, kültür, eğitim ve hizmet insanı Muharrem Ergül’ün hayatı, ilçe tarihinde iz bırakan hizmetleri, başarıları, siyasi tanıklık ve tecrübelerinin anlatıldığı “Muharrem Ergül” kitabı çıktı.

Beykoz’un 5. Dönem Belediye Başkanı, kültür, eğitim ve hizmet insanı Muharrem Ergül’ün hayatı, ilçe tarihinde iz bırakan hizmetleri, başarıları, siyasi tanıklık ve tecrübelerinin anlatıldığı “Muharrem Ergül” kitabı çıktı.

Beykoz Belediyesi’nin ilçenin değerlerini geleceğe aktarmak ve yeni nesillere tanıtmak amacıyla kurduğu “Beykoz Kitaplığı” kapsamında yayınladığı biyografi serisi, ilçe belediyecilik tarihinde ilkleri başaran, hizmetleriyle olduğu kadar çok yönlü şahsiyeti ve renkli kişiliğiyle sevilen Muharrem Ergül’ün anlatıldığı kitapla devam ediyor.

Başkan’dan “Beykoz Panoraması”

Beykoz’un çocuğu, öğretmen, idareci, kültür-sanat adamı ve aynı zamanda bir yazar olan Muharrem Ergül’ün hatıratından oluşan kitap yalnızca, ilçenin belediyecilik tarihine değil yakın dönem sosyal, siyasi ve kültür hayatına dair zengin bir “Beykoz Panoraması” da sunuyor.

Beykoz Doğalgazla Tanıştı

Beykoz’da 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı görevi yapan Muharrem Ergül ilçe için gece gündüz çalışarak birçok ilke imza attı. Başkanlığı döneminde asfalt, yol, kaldırım gibi klasik belediyecilik hizmetlerine doludizgin devam ederken İBB nezdindeki girişimleriyle Beykoz doğalgazla tanıştı.

Mahallerde  “Şok Hizmet” Modeli

Belediyecilik alanına yeni bir vizyon getiren, mahallerde alt yapından temizliğe, sağlıktan park-bahçelere “anında çözüm” ilkesiyle yürütülen “Şok Hizmet” modelini uyguladı.

Beykoz Dünya’ya Açıldı

Şehir Tiyatroları Müdürlüğü sırasında edindiği tecrübeleri kültürel belediyecilikle taçlandıran Muharrem Ergül ilçeye ilk modern tiyatro binasını kazandırdı. Uluslararası festivaller ve yeni kardeş şehir ilişkileriyle dünyaya kapı araladı.

Beykoz’un zengin kültürel ve tarihi birikimini ortaya koyan kültür yayınları döneminde yayınlandı.

Boğaz’da Kürek Sesleri

Muharrem Ergül kültür adamlığının yanı sıra sporcu kimliğini de her alana yansıttı. O’nun döneminde okullara ve kulüplere spor sahaları kazandırıldı, ilçe tarihinde önemli bir yeri olan kürek sporu canlandı ve Boğaz’da yeniden kürek sesleri duyulmaya başladı.

Görev yaptığı yıllarda her daim halkla iç içe olan Muharrem Ergül belediyecilik alanındaki hizmetlerinin yanı sarı yanı sıra samimiyeti, vizyonu, hizmet heyecanı ve “İyi Bir Beykozlu” olarak hafızalara kazındı.

Beykoz’un Başkanları Tanıtılacak

Beykoz Belediyesi’nin ilçe tarihinde iz bırakan belediye başkanlarını ve hizmetlerini tanıttığı biyografi serisi ilçede 1984 yılından bugüne görev yapan tüm başkanların tanıtıldığı kitaplarla devam edecek.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Düzgün, görevi devraldı

Düzgün, görevi devraldı

Tema Tasarım | AnatoliaWeb