reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 29 Ekim 2020 1751 Görüntüleme

Beykoz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tedbirlerle Kutlandı

Beykoz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sınırlı sayıda vatandaşın katılmasına müsaade edildi.

Beykoz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sınırlı sayıda vatandaşın katılmasına müsaade edildi.Beykoz Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na Beykoz Kaymakamlığı, askeri erkan, Beykoz Belediye Başkanlığı ve Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çelenk koymasıyla başlayan törene; Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Siyasi Partiler, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katılım gösterdi.İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajı okundu. Beykoz Belediyesi önündeki tören alanının bariyerlerle çevrildiği görüldüğü programa katılmak isteyen vatandaşlardan HES kodu istenirken, alana 60 kişiden fazla insanın girmesine de müsaade edilmedi. Resmi program sırasında siyasi partiler Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmazken, resmi program sonrası CHP ve İYİ Parti Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün yapmış olduğu açıklamasına, İstanbul’da yapılan Pandemi toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davet edilmemesini hatırlatarak başlarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlıksız kararlar aldığını ve bu tutumundan dolayı kendisini kınadığını söyledi.

Açıklamalarının devamında, sağlık çalışanlarına A’dan Z’ye minnetle saygıyla çok çok teşekkür ettiğini söyleyen Aydın Düzgün, bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk’ün 1933 yılında okuduğu, nutkunda söylediği gibi “en büyük bayram bu bayramdır” şeklinde konuştu.Cumhuriyeti içine sindiremeyenler var

Atatürk’ün Cumhuriyetin; özgürlüğün, bağımsızlığın teminatı olduğunu söylediğini hatırlatan Başkan Düzgün, Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923’te, efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz diyor. 29 Ekim 1923’te toplanan Mecliste Cumhuriyet önergesinin taslağı büyük bir coşkuyla kabul ediliyor” ifadelerini kullandı. Aynı Meclisin Mustafa kemal Atatürk’ü Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı seçtiğini hatırlatan Düzgün, “ancak çağdaş bir yönetim biçimi olan cumhuriyetimizi dün olduğu gibi bugünde içine sindiremeyeler var” dedi.

Aydın Düzgün, “ve onlara söylemek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti öyle sağlam temeller üzerine kurulmuştur ki, ne yaparsanız yapın bir tek taşına bile zarar veremezsiniz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb