reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 20 Eylül 2020 1994 Görüntüleme

ŞAHLANIŞ HAREKETİNİN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Bugün Dünya Gaziler Günü, Yazık ki hayatın değil de ölümün kutsallaştırıldığı ülkemiz, şehit ve gazi sayısı bakımından en önde gelen ülkelerden biri.

Bugün Dünya Gaziler Günü, Yazık ki hayatın değil de ölümün kutsallaştırıldığı ülkemiz, şehit ve gazi sayısı bakımından en önde gelen ülkelerden biri.

Yurdumuzun birlik, bütünlük ve güvenliği için bedenlerinin bir bölümünü kaybeden, fiziksel olarak yarım insan olan gazilerimizin hakkını ödemek mümkün değil elbet.

Hele onları, yavan ve çoğu kez laftan öteye gitmeyen parlak sözlerle nutuklara malzeme etmek; onlara yapılacak en büyük saygısızlıktır.

Eğer bir ülkede gaziler yaşayacakları kesin olan sıkıntıları bildikleri için sokağa çıkmıyorlarsa, toplu taşımayı kullanmalarına nerdeyse imkân yoksa, hatta bu araçlarda dayak yeme ihtimalleri dahi varsa, ne söylense boştur.

15 Temmuz hain girişimi sırasında canları pahasına sokağa çıkan, bu uğurda bedensel engelli olanlar, son yıllarda en çok gündemde olan gaziler. Toplumun bir bölümü, bu gazilere olumsuz yaklaşıyor maalesef. Hatta bunlar, iktidar kesiminin bunları diğer gazilerden daha imtiyazlı gördüğü iddiasıyla tepkili.

İktidar ise her ne kadar adlarını dilinden düşürmese de onlar için toplanan yardım paralarının üzerinde kuluçkaya yatmış. Ama nasıl oluyorsa bu paralar çoğalacak yerde azalıyor. Bu gaziler, “Paramız nerde?” diye iktidar partisinin genel merkezine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önüne gidip hak aradıklarında; muhtemel şehit ve gazi adayları tarafından coplanıyorlar.

Bu ülkede yazık ki pek çok konuda olduğu gibi gazilerimiz konusunda da söz ve eylem birliği göremiyoruz. Bizi yönetenler, gerçekten samimiyseler önce yaşamayı yüceltmelidirler, ölümü değil. Önce evlatlarımızın şehit-gazi olmaması için gerekli ortamı hazırlamalıdırlar.

Sokaklara çıkacak, hayata katılacak gazilerimizin karşılarına çıkacak engelleri kaldırmalıdırlar. Onlara insanca yaşayacak hayat şartları sağlamalıdırlar.

ŞAHLANIŞ HAREKETİ olarak bu temennilerimizi, mevcut yönetime iletmekle yetinmeyecek ve hayata geçirilmesi için takipçisi olacağız.

Aziz milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuzda, bu dileklerimizi, temennilerimizi bizzat hayata geçirmeye söz veriyoruz.

Bu duygularla gazilerimizi en kalbi hislerle saygıyla ve minnetle selamlıyor, kalan ömürlerinin huzur ve mutlulukla geçmesini temenni  ediyoruz.

MEHMET MAHMUT YILDIZ-ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb