reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 16 Eylül 2020 2244 Görüntüleme

Kavuncu: “Uygur Türklerine ‘Ayrılıkçı’ Demek Ne Vicdanlara Ne Akla Ne Mantığa Sığar”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: “Soydaşlarımızın seslerini duyurmak için yaptığı çağrıya ‘bölücü’ ve ‘ayrılıkçı’ diyenleri kınıyorum”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: “Soydaşlarımızın seslerini duyurmak için yaptığı çağrıya ‘bölücü’ ve ‘ayrılıkçı’ diyenleri kınıyorum”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Zeytinburnu İlçe Başkanlığı,  Topkapı’daki Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde, Türk dünyasından gelen çocuklara kırtasiye malzemesi ve çanta dağıttı.Türk dünyası ülkelerinden gelen ve İstanbul’da yaşayan çocuklara yapılan dağıtıma İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldı.Burada bir konuşma yapan Kavuncu, “Biz ihtiyaç sahiplerinin tamamına ulaşmaya çalışıyoruz fakat gücümüz yettiğince, önceliği soydaşlarımıza verelim dedik. Bugün Kazakistan’dan Özbekistan’a, Doğu Türkistan’a kadar, Türkiye’yi yurt edinmiş birçok aile var. Kimi iyi şartlarda ama çok büyük bir kısmı çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Biz, onların bu eğitim-öğretim döneminde biraz daha rahat nefes alabilecekleri, ‘çorbada bizim de tuzumuz olsun’ diye bir katkıda bulunmak istedik. Ben de dedeleri bundan yüzlerce yıl önce Türkistan’dan göç etmiş bir ailenin evladıyım. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.“UYGUR TÜRKLERİNE ‘AYRILIKÇI’ DEMEK NE VİCDANLARA NE AKLA NE MANTIĞA SIĞAR”

Konuşmasında, Ankara’ya alınmayan Uygur Türklerine de değinen Kavuncu, “Aramızda Doğu Türkistanlı aileler de var. Burada, Doğu Türkistan’ı da anmak durumundayız. Biz her türlü insan hakkı ihlalinin olduğu coğrafyada yaşanan sıkıntıları dile getireceğiz. Fakat özellikle aynı dili konuştuğumuz, aynı kültürden geldiğimiz kendi soydaşlarımızın sıkıntılarına da duyarsız kalmamız mümkün değil. Bir süre önce, Doğu Türkistan’ın sesini duyurmaya çalışan Uygur Türk’ü soydaşlarımıza engel olundu. Bazı medya kuruluşları da bunu ‘ayrılıkçı’ ve ‘bölücüler’ diye lanse etti. Bu ne vicdanlara, ne akla ne mantığa sığacak bir yaklaşımdır. İdeolojik körlüklerle, gözünü karartmış yaklaşımlarla Doğu Türkistan’daki bu zulme sessiz kalmak, deyim yerindeyse insanlığını unutmak demektir. Hiçbir ideoloji, hiçbir görüş, hiçbir fikir insanların vicdanını karartmamalı. Eğer vicdanınız, sıkıntı çeken belli insanlara karşı sızlıyor, belli düşünce ve gruptaki insanlara sızlamıyorsa o vicdanınız yönlendirilmiş vicdandır. Yönlendirilmiş vicdan da taraflıdır, sağlıksızdır. Fikri olarak da bir sakatlığı vardır. Soydaşlarımızın seslerini duyurmak için yapmış olduğu çağrıya ‘bölücüler’ ve ‘ayrılıkçılar’ diyenleri de sizlerin vasıtasıyla, esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb