reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 13 Ağustos 2020 2086 Görüntüleme

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ’NDEN NAZLIAKA’YA SERT TEPKİ

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Erkekler İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız değil. Eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız” diyen CHP’li Aylin Nazlıaka’ya sert tepki gösterdi.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Erkekler İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız değil. Eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız” diyen CHP’li Aylin Nazlıaka’ya sert tepki gösterdi.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi.  Nazlıaka’nın “Erkekler İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız değil. Eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız” dediğini anımsatan Ay, “Bu sözlerin kabul edilebilir bir tarafı olabilir mi? Böyle bir bakış açısı, böyle bir zihniyet olabilir mi? Bu kadar toptancı, suçlayıcı, peşin hüküm verici bir yargı ortaya konulabilir mi? İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının bu seviyeye gelmiş olmasından üzüntü duyuyoruz” şeklinde konuştu.

SÖZLEŞME SONRASI CİNAYETLER ARTIYOR

Sözleşmenin kadına karşı şiddeti önlemediğinin aşikar olduğunu belirten  Bilal Ay, “2011’de 121 olan kadın cinayeti sayısı, 2012’de 210’a, 2016’da 304’e çıkmış. 2017’de 353, 2018’de 280 ve 2019’da 299 olarak gerçekleşmiş. Şimdi bu sözleşmesi eleştirenler mi kadına şiddete karşı yoksa savunanlar mı?” diye sordu.

KADINLARI LGBTİ’NİN ÖNÜNE KALKAN YAPMAKLA BİR SONUCA VARAMAZSINIZ

Aylin Nazlıaka’nın sözlerinin sözleşmenin gerçeklerinden uzak olduğunun altını çizen Başkan Ay, “Şiddet sorunu bir cinse yıkmakla bir sonuca varamazsınız. Kadınları, LGBTİ’nin önüne kalkan yapmakla bir sonuca varamazsınız. Aileyi hedef alarak bir yere varamazsınız. Sözleşmeye karşı olanları yaftalayarak, suçlayarak, iftira atarak bir yere varamazsınız. Sözleşmeyi okumadan, önünüze konan metni okuyarak hiçbir yere varamazsınız!” diye konuştu.

SÖZLEŞMEYE KARŞI ÇIKANLAR BAĞIMLILIKLA YA DA ALKOLİZMLE MÜCADELE EDİYOR MU?

Kadına karşı şiddete sebep olan bağımlılık gibi gerekçeleri kimsenin konuşmadığını belirten Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Bugün genel olarak cinayetlerin yüzde 60’ı, saldırıların yüzde 40’ı, tecavüzlerin yüzde 33’ü alkol ve madde kullanımıyla doğrudan bağlantılı. Sözleşmeye karşı çıkanların ağzından hiç bu rakamları duydunuz mu? Uyuşturucu ile mücadele edilmesi noktasında bir çalışmalarına şahit oldunuz mu? Alkolizme karşı bir hareketleri oldu mu?” dedi.

TÜM TARAFLARA AÇIK ÇAĞRI

İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olanlar içinde, samimiyetle hareket edenler olduğunu da ifade eden Bilal Ay, “Ben buradan açık çağrı yapmak istiyorum. Bazı kötü niyetli kişileri bir yana ayırırsak, herkesin niyetinin halis olduğunu biliyorum. Gelin, bir ortak nokta bulalım. Bu sözleşmeyi iptal edip yerine kendi değerlerimize saygılı, şiddeti önleyen yeni bir metin ortaya koyalım. Derdi kadına karşı şiddetin son bulması olan, tacizi-tecavüzü bitirmek olan herkesin ortak bir noktada buluşabileceğini düşünüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb