reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 22 Temmuz 2020 7092 Görüntüleme

KUŞ CIVILTILARIYLA DOLU “BEYKOZ’UN KUŞLARI VE TABİAT ALANLARI” KİTABI ÇIKTI

Beykoz’un kuş varlığını ve doğal alanlarını gözler önüne seren, sayfalarından ilçeye özgü kuşların sesleri yükselen “Beykoz’un Kuşları ve Tabiat Alanları” kitabı yayımlandı.

Beykoz’un kuş varlığını ve doğal alanlarını gözler önüne seren, sayfalarından ilçeye özgü kuşların sesleri yükselen “Beykoz’un Kuşları ve Tabiat Alanları” kitabı yayımlandı.

Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları tarafından ilçenin zengin doğal varlığını ve yaban hayatını kayıta altına almak amacıyla hazırlanan kitap, Boğaziçi Sahil Şeridi’nde, ilçenin ormanlarında, korularında, mesirelerinde ve göç yollarında görülen 287 kuş türü hakkında tanıtıcı bilgiler içeriyor.

“Beykoz’un Kuşları ve Tabiat Alanları” kitabı, dünyanın önemli kuş göç yollarına ev sahipliği yapan bu özelliğiyle kuş gözlemcileri ve fotoğrafçıların da ilgi odağında olan ilçenin potansiyeline dikkat çeken ve kayıt altına alan ilk kapsamlı kaynak olma özelliği de taşıyor.

Kitap, farklı mevsimlerde ilçede görülen kuşlara dair ayırt edici özellikleri fotoğraflarıyla anlatırken, sayfalar arasında gezinenler kare kod uygulamasıyla en çok rastlanan kuşların seslerini de dinleyebiliyor.

Araştırmacılar, gezgin ve doğa kâşifleri için rehber niteliği taşıyan kitapta kuş türlerinin yanı sıra ilçenin doğal alanlarında yaşayan ve sık görülen canlı türleri de tanıtılıyor.

“Beykoz’un Kuşları ve Tabiat Alanları” kitabı her yaştan ilçe sakini, doğa gözlemcileri, araştırmacılar ve meraklılarının kolayca ulaşabilmesi için http://kuslar.beykoz.bel.tr/ adresinden de yayımlanmaya başladı.

Ziyaretçiler için kuş haritasının yer aldığı adreste kitabın PDF formatı da bulunuyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb