reklam
Ana Sayfa Yazarlar 25.03.2020 4296 Görüntüleme

CORONA VİRÜSÜ ve SPOR

Asrın vebası Corona virüsü sadece ülkemizde değil tüm dünyadaki spor branşlarının tamamını 2019-2020 sezonunda şampiyonsuz yani öksüz bırakacak gibi gözüküyor. Futbolda, her dakika bilgi aldığı ve fikir sorduğu bir tarafta Sağlık Bakanlığı diğer tarafta göbekten bağlı olduğu FİFA ve UEFA varken derbiler haftasını niye iptal etmedin de seyircisiz oynattın diye Türkiye Futbol Federasyonuna öfkeler yağdırıyoruz. Ama Kulüpler Birliği dut yemiş bülbül misali hiç suçu yokmuş gibi sessiz ve sedasız kenarda bekliyor.

Bir de ortaya çıkan veya çıkartılan senaryolar var. Yok, efendim lig şimdiki sıralamaya göre tescil edilecek, yok efendim ligler Nisan ayında başlayacak, bu sezon yok sayılacak ve hatta play-off oynanacak diye. Madalyonun birde arka yüzü var, ülke kulüplerimiz zaten borç batağındaydı, şimdi maçlar belirsiz bir tarihe kadar ertelendi, maç gelirleri ve yayın gelirleri yok, yabancılar para bekliyor hadi yerli oyuncuları bir şekilde bekletirsin ama yabancı beklemez. Oyuncular makine değil ki bıraktıkları yerden başlasın dolayısıyla bence bu sezon bitti ve borç batağındaki takımlarımızın sıkıntıları iki kat arttı.

UEFA tarafından Mayıs ayına ertelenen Şampiyonlar Ligi ve UEFA da Avrupa Ligi’nin süresiz olarak ertelendiğini açıklarken Tokyo’da yapılması planlanan 2020 Olimpiyatları ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 1 yıl ertelendi. Yapılan açıklama ise tam bir insanlık ve spor ahlakı dersi gibiydi ve şunları söyledi. “İnsan hayatı, olimpiyatlar da dâhil her şeyin önündedir. IOC, çözümün parçası olmak istiyor. Bu nedenle izleyeceğimiz en önemli prensip, virüs salgınına karşı herkesin sağlığını ön planda tutan önlemler olacak. En büyük umudumuz, ulusal ve uluslararası federasyonlar ve sporcularımızın da yardımıyla doğru çözümü bulmak olacak. Karanlık bir tünelin içinde hep birlikte ilerliyoruz ve daha ne kadar yürüyeceğimizi bilmiyoruz. Ama şunu biliyorum ki, tünelin ucunda bizi olimpiyat meşalesi karşılayacak.”

Türk spor camiasından virüse yakalanan; yönetici, teknik adam, sporcu ve idari personel her kim var ise bir an önce sağlıklarına kavuşmaları en büyük dileğimdir. Kısır tartışmaları bir kenara bırakarak bu zalim virüsten bilim, akıl ve alınan tedbirlere uyarak bir an önce kurtulmamız dileğiyle sağlıklı ve esen kalın.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb