reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 15 Ocak 2020 2161 Görüntüleme

Sivil havacılık öğrencileri bu belge ile bir adım önde

Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) "Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi" ve "Kabin Ekibi Temel Eğitim Programı El Kitabı Onay Sertifikası" almaya hak kazandı. Üniversitenin aldığı bu sertifika ile Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, mezuniyetleri sonrasında istihdam açısından bir adım önde olacaklar.

Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) “Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” ve “Kabin Ekibi Temel Eğitim Programı El Kitabı Onay Sertifikası” almaya hak kazandı. Üniversitenin aldığı bu sertifika ile Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, mezuniyetleri sonrasında istihdam açısından bir adım önde olacaklar.

Türkiye’de 2000’li yılların başından itibaren yapılan yasal düzenlemeler sonrasında sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin artmasıyla birlikte hızla büyüyen havacılık sektörü, artan altyapı ve filo yatırımları, uçuş yapılan destinasyonların çoğalması ile işgücü ihtiyacı her geçen artan bir sektör haline geldi. 2000’li yılların başında sektörde yaklaşık 60 bin çalışan istihdam edilirken, bu sayının 2020 yılı sonu itibariyle 220 bini aşması beklenmektedir. Sivil Havacılık alanında lisans ve önlisans düzeyinde yükseköğretim programları olan Beykoz Üniversitesi de yurt içi ve yurt dışındaki Sivil Havacılık sektörünün ihtiyacı olan personeli yetiştirmek için uzun yıllardır bu alanda eğitim veriyor. Üniversite son olarak bu alandaki yetkinliğini de belgeleyerek Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) “Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” ve “Kabin Ekibi Temel Eğitim Programı El Kitabı Onay Sertifikası” almaya hak kazandı.

Üniversitenin Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri hem Türkçe hem de İngilizce programları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Kabin Ekibi Temel Eğitimi” verme konusunda yetkilendirilmiş oldu. Bilindiği üzere,  Sivil Havacılık sektöründe çalışan işgücünün, alanında sertifikalı olması, ulusal ve uluslararası bir gereklilik… Bu sertifikayı alan Beykoz Üniversitesi öğrencileri, mezuniyetleri sonrasında havacılık sektöründe istihdam açısından bir adım önde olacaklar.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb