reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 15.01.2020 2979 Görüntüleme

GURUR DUYULASI KADINLAR

Biz genelde abartmayı çok seven bir milletiz ancak Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı sporda öyle istikrarlı öyle övülesi işler yaptılar ki abartmaya hiç gerek kalmadan başarılarıyla övünmeliyiz. Günümüzde kadınların gördüğü şiddete isyan edercesine her birinin bir anne ve anne adayı olduğunu bilerek onları baş tacı etmeliyiz.

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında ilk defa mücadele eden takımımız 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemelerinde finalde Almanya’yı 3-0 yenerek ikinci defa Olimpiyat vizesini aldı. Ülkemize özlediğimiz gururu ve spor başarısını gösteren takımımızın başarılarının Tokyo’da da devam etmesi en büyük dileğimizdir.

Futbol dünyasında ise bir harcama limiti tartışması sürüp gidiyor. Banka sahibi bir ailenin ferdi ve Fenerbahçe kulüp başkanı Ali Koç duruma isyan ederek bir durum tespiti yapmaya çalışıyor ancak kimse bu olayın çözümü yönünde değil, bu ortamı kendi taraftarlarına yönetimlerinin üstünlüklerini ve becerilerini övercesine haykıra haykıra olaya dahil olmaya devam ediyorlar. Banka sahibi bir şahsın neden bunu söylediğini neden anlamaya çalışmıyoruz. Eğer yanlış bir ifade kullanıyorsa veya olayı başka tarafa çekmeye çalışıyorsa tartışıp gerçeği ortaya çıkarma niyetimiz neden olmuyor. Yoksa bu çığlıklar, şimdiye kadar Şampiyonlar Ligine tek başına katılıp alınan katılım parasıyla diğer takımlara maddi yönden kurulan üstünlüklerin artık sonuna gelindiğinden mi?

Şampiyonluklara ipotek koymuş ve Süper Lig takımlarının 16 milyarlık borç yükünün 12 milyarını taşıyan İstanbul takımlarının bence son çığlıklarıdır bunlar. Çözüm için siyasi otoriteye sırtını dayamaktan başka çaresi olmayan takımların hazin çöküşleridir. İstisnalar hariç olmak üzere, basiretsiz, beceriksiz ve bencil yöneticiler elinde bu içinden çıkılamayacak hale getirilen asırlık çınarların son günleri gibi gözüküyor. Olan cefakar taraftarlara oluyor, çok yazık.

Diğer taraftan alt yapıların, bölgesel ve mahalli takımların sıkıntılarına ve çığlıklarına hiç kimse kulak kabartmıyor hatta duymuyor. Yöneticiler, neredeyse “hangi kapıdan ne kadar yardım alabilirim” hesabını yapıyor, transfer parasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor, sonuç olarak takım ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını çözemez hale gelmişler. Dolayısıyla bu şartlar altında sporcu yetişmesi de hayal oluyor.

Sağlıklı, mutlu, bol kazançlı ve esen kalın.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

ÇAMERYA SOYKIRIMI

ÇAMERYA SOYKIRIMI

Tema Tasarım | AnatoliaWeb