reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 25 Kasım 2019 1815 Görüntüleme

Sevim: “Cargill’i dinledikleri kadar bizi dinleseler bu hale düşmezlerdi”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Cargill’i dinledikleri kadar bizi dinleselerdi bu duruma düşmezlerdi” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Cargill’i dinledikleri kadar bizi dinleselerdi bu duruma düşmezlerdi” dedi.Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Kasım ayı divan toplantısı, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı programda bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim iktidarın tarım politikasını eleştirerek, “Sayın Cumhurbaşkanının son derece önemli bir projesine şahit olduk. Geçtiğimiz günlerde bir toplantıda tarihi bir konuşma yapmış. Demiş ki; ‘Tarım savunma sanayii kadar önemlidir.’ Günaydın. Ama sen işbaşına geldiğin zaman Kemal Derviş tarafından hazırlanmış olan programı hiç aksatmadan uygulamak suretiyle Türkiye’nin can damarı olan tarımı ve hayvancılığı, onların talimatıyla bitirdin. Şimdi de kalkmışsın, diyorsun ki; tarım savunma sanayii kadar önemlidir. Hadi oradan, kimi kandırıyorsun” şeklinde konuştu.CARGILL’İN RAPORUYLA ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLDİ

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin altında Cargill’in olduğunu söyleyen Sevim, “Cargill, Amerikan kuruluşu, Orhangazi tarım arazileri üzerinde, zeytinliklerin arasında fabrikasını kurdu, yıllardır insan sağlığına yüzde yüz zararlı olan nişasta bazlı şeker (NBŞ) üretiyor. Bu Cargill bir rapor yayınlıyor. Diyor ki; mevcut şeker fabrikaları rantabl değil, karşı değil bunların kapatılması lazım. Bunu Türkiye Cumhuriyeti hükümeti talimat kabul ediyor ve şeker fabrikalarını özelleştirme kararı alarak özelleştiriyor. Cargill’i dinledikleri kadar bizi dinleselerdi bu duruma düşmezlerdi” diye konuştu.PROBLEM İNSAN DEĞİL ZİHNİYET PROBLEMİ

Türkiye’de yaşananın insan değil zihniyet problemi olduğunu belirten Başkan Sevim, “Problem zihniyet problemi, insan problemi değil. Eğer insan problemi olsaydı diri diri kızını toprağa gömen Hazreti Ömer, ‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt kapsa koyunu, gelir de adl-i ilahi Ömer’den sorar onu’ diye anılacak noktaya gelemezdi. Bu bir zihniyet işi. Bu ülkenin bu zihniyetten kurtarılması, ülkemizin yeniden yaşanabilir bir ülke olması, yeniden büyük Türkiye olabilmemiz ve yeni bir dünyayı kurabilmemiz ancak Milli Görüş’le olur. Bu ülkenin bize ihtiyacı var, bu ülkenin Milli Görüş’e ihtiyacı var” dedi.İSTANBUL TÜRKİYE’YE ÖNCÜLÜK ETMEK ZORUNDA!

Saadet Partisi İstanbul Teşkilatlarının sorumluluğunun büyük olduğunu da belirten Dr. Sevim, “Yeryüzündeki bütün ezilenlere sahip çıkacaksınız. Bu konuda İstanbul teşkilatı, bütün Türkiye’ye öncülük etmek zorunda olan bir teşkilattır. Üzerimizdeki sorumluluğun hakkını verebilmek için çok çalışacağız, yollara düşeceğiz, kapıları çalacağız, yüreklere dokunacağız, hiçbir kınayanın kınamasından korkmayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb