reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 10 Kasım 2019 1447 Görüntüleme

Kabahasanoğlu, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Sadullah Kabahasanoğlu, Beykoz Kent Konseyi 4. Dönem Başkanı seçildi.

Sadullah Kabahasanoğlu, Beykoz Kent Konseyi 4. Dönem Başkanı seçildi.Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen 4. Dönem 1.Seçimli Olağan Genel Kurul toplantısında yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. Toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kent Konseyi Önceki Dönem Başkanı Emin Yavuz, ilçe sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak divan üyeleri seçildi ve Beykoz Kent Konseyi’nin sosyal projeleri ve çalışmalarını anlatan faaliyet sunumu yapıldı.Divan Başkanlığını Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam’ın, üyeliklerini Büşra Musaak, Bülent Küçük ve Saniye Efe’nin yaptığı Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda ilk kez açık oylama yapıldı. Açık oylama yönteminin oylanmaması salonda gerilime neden oldu.Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, katkıları dolayısıyla Beykoz Kent Konseyi önceki dönem başkanı Emin Yavuz’a plaket takdim etti.Aydın: ‘ Beykoz Kent Konseyi ilçedeki yaşam kalitesini artırmak için fikirler üretecektir’

Katılımcıları selamlayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın şöyle konuştu: “Kent konseyleri halkın sesinin duyurulması adına önem arz etmektedir. Beykoz Kent Konseyi ilçedeki yaşam kalitesini artırmak için fikirler üretecektir. Beykoz Belediyesi halkın sesi olan Kent Konseyine sahip çıkacaktır. Yeni dönemde Konseye başarılar diliyorum.”

Bazı delegeler salonu terk etti

Toplantıda aday olmak üzere bulunan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Bilgehan Murat Miniç, kendisini tanıtmak adına söz verilmemesi sebebiyle yaşanan gerginlik sonucunda adaylıktan çekildi ve toplantıyı terk etti. Miniç’e söz verilmemesinin ve başkanlık seçimi için açık oylama usulünün de oylamaya sunulmamasının tüzüğe aykırı olduğunu söyleyen bazı delegeler ile Divan Başkanı Fatih Sağlam arasında yaşanan tartışmalar sonunda, bazı delegeler salondan ayrıldı. Aday olarak müracaat eden Beykoz Trakyalılar Derneği Başkanı Sacit Kaya ve Muammer Koç da bu duruma tepki olarak adaylıklarını geri çekti.

Kabahasanoğlu, 130 oyla başkan seçildi

Açık oylama sonucunda tek aday olan Sadullah Kabahasanoğlu 130 oyla başkanlık görevine seçildi. Kabahasanoğlu ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla Beykoz’da hep birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını söyleyerek kendisini başkanlığa seçen üyelere teşekkür etti.

Genel Kurul Üyelerinin oylarıyla Beykoz Kent Konseyi Yürütme Kuruluna ise şu isimler seçildi:

Rüzgarlıbahçe Muhtarı Sedat Altun

Yeşilay Derneği adına Büşra Musaak

KAS-DER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık

Beykoz Üniversitesi adına Prof. Dr. Baki Aksu

Beykoz Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eda Seskir

TÜGVA Beykoz Şube Başkanı Ekrem Tuncer

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar

Yedekler:

Binnur Elmacı

Mikail Akyıldız

Ali Kemal Kılıç

Taner Mert

Mustafa Babuz

Mustafa Yıldız

Abdullah Yümsel

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb