reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 14 Ekim 2019 2657 Görüntüleme

Beykoz Mesleki Eğitim Merkezi artık lise diploması da verecek

Değişen mevzuatla birlikte 9. Sınıftan başlayan öğrencilere meslek lisesi diploması verilecek.

Değişen mevzuatla birlikte 9. Sınıftan başlayan öğrencilere meslek lisesi diploması verilecek.

Ülkenin iş gücü ihtiyacını büyük oranda karşılayan mesleki eğitim merkezleri, usta-çırak ilişkisinin sağlıklı ve denetimli olarak yürütülmesini sağlayan kurumlar. 28 alan ve 142 meslek dalında 9’uncu sınıftan başlayan öğrenciler 11’inci sınıfta başarılı oldukları takdirde kalfalık ve 12’inci sınıfı tamamlayınca da işyeri açma belgesi olarak nitelendirilen ustalık belgesi almaya hak kazanıyor. Mesleki Eğitim Merkezinde yıl boyunca kayıt yaptırmak mümkün.Değişen mevzuatla birlikte artık mesleki eğitim merkezlerinde 9’uncu sınıftan başlayıp eğitimini bitiren öğrenciler lise diploması almaya hak kazanacak ve akademik kariyer olanaklarına sahip olacak.

Bu değişikliğin ilanıyla ilgili Beykoz Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İstanbul Kuaförler Odası Başkanı Ali Haydar Alkoç, Başkan Vekili Turgay Yavaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Fodul ve Zeynel Candan, Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Kolcu, Çavuşbaşı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi; Beykoz Anadolu Lisesi; Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi; Beykoz İmam Hatip Ortaokulu okul müdürleri, kurumun öğretmenleri katıldı.

Gençler ve meslek elemanları için neler yapabileceğinin konuşulduğu toplantıda Beykoz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Neşe Coşkun, lise diploması verilmesinin yanında mesleki eğitim merkezlerinin öğrencilere sağladığı imkanlara değindi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb