reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 22 Eylül 2019 1545 Görüntüleme

Beykozlu AK Kadınlardan Geleneksel Aşure İkramı

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Aşure Haftası nedeniyle kendileri yaptıkları aşureleri ikram etti.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Aşure Haftası nedeniyle kendileri yaptıkları aşureleri ikram etti.Muharrem Ayı dolayısıyla AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları’nca Paşabahçe Paşa Garden’da düzenlenen etkinlikle, teşkilat üyesi kadınlar tarafından 500 kişilik aşure yapılarak ikram edildi.Aşurenin yapılması için malzemeler ise kadınlar tarafından karşılanarak bizzat yine AK Partili kadınlar tarafından pişirildi.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Beykoz Belediyesi Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf, mahalle ve ilçe Yönetim Kurulu Üyesi teşkilattaki mesai arkadaşlarıyla birlikte mutfağa indi.“Hem acı da hem tatlı da buluşmak istiyoruz”

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç da etkinliğe katılarak kadınlara destek verirken, Başkan Gaye Zayıf, Aşureyi birlik ve beraberlik vesilesi olarak tanımlayan bir inancın mensupları olduklarını hatırlattı.

Zayıf, “Beykoz’da birçok arkadaşımızla birlikte, birçok konuda bir öyle ya da böyle bir araya geliyoruz. İstedik ki bu defa da bizi bir araya getiren unsur Aşure olsun. İçerisinde bulundurduğu malzemeler bakımından da hem tatlı, hem acı ürünlerin bulunduğu bu lezzeti birlikte tadalım istedik.” dedi.Geçtiğimiz yıl yine aynı yerde düzenledikleri programda etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Beykoz Belediyesi Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf, bu yıl ikinci defa bu organizasyonu düzenleyebildikleri için oldukça mutlu olduklarının altını çizdi.Zayıf, “Aşurenin, bereketi temsil ettiğine inanıyoruz. Müslüman aleminin önemli bir kültürü haline gelen böyle bir günde bizde ilçemizdeki komşularımızla kardeşlerimizle bir araya gelmek istedik. Aşure Günü etkinliğimizi geleneksel hale getirmeye çok yaklaştık Benimle birlikte mutfağa girerek emek veren bütün kardeşlerime de ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç da Kadın Kollara mensup kadınları çalışmalarından dolayı tebrik etti.Aşure Günü etkinliğine İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, İlçe Nüfus Müdürü Nihade Kılıç, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb