reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 27 Ağustos 2019 1140 Görüntüleme

Beykoz’un stratejik planı Meclis’e geliyor

Beykoz Belediyesi’nin 2019-2023 yılları arasında uygulanacak stratejik planı Eylül ayında Meclis’e geliyor.

Beykoz Belediyesi’nin 2019-2023 yılları arasında uygulanacak stratejik planı Eylül ayında Meclis’e geliyor.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın daha önceki tecrübelerinde de önem verdiği stratejik plan çalışması, bu kez Beykoz için gerçekleştiriliyor.

Geniş kapsamlı, ilçenin her kesimiyle yapılan bire bir, sözlü ve telefon görüşmeleriyle ortaya çıkarılan stratejik plan ilçe yöneticilerinin onaylaması için Eylül ayında Beykoz Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Özel bir firmanın gerçekleştirdiği stratejik plan çalışmasıyla alakalı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın 20 yıllık Belediye Başkanlığı geçmişinde de buna önem verdiği belirtildi.

Beykoz’da Aydın’ın şehir politikaları analizine çok önem verdiğinin altı çizilirken, çalışmanın üç ayı aşkın bir süredir devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, “Beykoz’da imarla alakalı öncelikli ve yüksek frekans diye tanımlanan konu ön plana çıkıyor. Beykoz’un geleceğini etkileyen büyük bir konudur. Bu çalışmaların sonrasında Beykoz’un ekonomisinin canlandırılmasıyla alakalı realite ortada duruyor. Bugün biraz daha turizm, ticaret ve tarım ile alakalı çalıştaylar yaptık. Beykoz, Türkiye’nin çok kıymetli ilçesidir. Reel sektörle de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gıda ve belli özelliklerde ürünlerde adres Beykoz’a çıkıyor. İstanbul pazarına açılmak için doğal ürünlerle alakalı Beykoz’dan geçiyor.” ifadelerine yer verildi.

Altyapı, trafik ve ulaşımla ilgili olarak Beykozlu vatandaşların sorunlardan yakındığının altı çizilirken, “Beykoz’a giriş ve çıkışlar da özellikli alan olarak karşımıza çıkıyor. Bunların isimlendirilmesini çıkan sonuçlara göre biz verdik. Yüzlerce kavram bir şemsiyenin altında toplanıyor. Biz de 5 tane şemsiye var. Şehir ekonomisinin canlandırılması, alt yapı, trafik ve ulaşım, çevrenin yanında kentsel dönüşüm var. Beykoz’da sosyal yaşam ve kültür gelişim alanı içerisinde beklentinin yüksek olduğu konular olarak karşımıza çıkıyor. Şehir kaynaklarının doğru kullanılarak, çalışmalar da mevcut. Bu çerçevede yapılan çalışmalar devam ediyor.” denildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb