reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 24 Temmuz 2019 1173 Görüntüleme

Beykoz Üniversitesi’ne yatay geçiş başvuruları başladı

Beykoz Üniversitesi'nde 2019 - 2020 yatay geçiş başvuruları başladı. Öğrenciler, Merkezi Yerleştirme Puanı ve Not Ortalaması'na göre başvurularını 21 ve 27 Ağustos tarihine kadar yapabilecekler. 

Beykoz Üniversitesi’nde 2019 – 2020 yatay geçiş başvuruları başladı. Öğrenciler, Merkezi Yerleştirme Puanı ve Not Ortalaması’na göre başvurularını 21 ve 27 Ağustos tarihine kadar yapabilecekler. 

Güçlü akademik kadrosu, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile kısa sürede yükseköğretim kurumları arasında önemli bir yer edinen Beykoz Üniversitesi’nde 2019 – 2020 yatay geçiş başvuruları başladı. Farklı bir üniversitede öğrenim gören öğrenciler, ‘Merkezi Yerleştirme Puanı’ ve ‘Not Ortalaması’na göre iki farklı yöntemle Beykoz Üniversitesi’nde okumak için başvurularını yapabilecekler.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş, lisans veya önlisans öğrencilerinin kayıtlı oldukları programdaki başarı koşullarına bakılmaksızın, yerleştiği yıl aldıkları LYS/YGS/TYT veya sınavsız geçiş puanlarına göre yapılıyor. Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş ise lisans ve önlisans programlarına kayıtlı olan ve genel not ortalaması en az 2.28 olan öğrencilerin eşdeğer programlara yapabileceği geçiş oluyor.

Son tarih 21 ve 27 Ağustos

Merkezi Yerleştirme Puanı ile başvurmak isteyen adaylar için son tarih 21 Ağustos iken, Not Ortalaması ile başvuracak adaylar 27 Ağustos’a kadar başvurularını yapabilecekler. Başvurular 28 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında değerlendirildikten sonra sonuçlar 6 Eylül’de ilan edilecek. Başvurusu kabul edilen adaylar, 16 – 20 Eylül tarihleri arasında üniversiteye kayıtlarını yaptırabilecekler. Yedek kayıtlar ise 23 – 24 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. Başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.beykoz.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb