reklam
Ana Sayfa Yazarlar 25.06.2019 1913 Görüntüleme

DENGESİZ ERGİN ATAMAN

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Beko Avrupa’da son dört takım arasına girerek, ülkemizi başarıyla temsil edip Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde 7 maçlık basketbol dolu maçlarla finali noktaladılar. Sonuçta Anadolu Efes Fenerbahçe Beko’yu 4-3 yenerek şampiyon olmayı başardı. Ancak en büyük takdiri bir sezon içinde 80 den fazla maç yapan iki takım oyuncularınındı.

7 maçlık seriye Anadolu Efes’in hocası Ergin Ataman’ın anlamsız hareketleri damgasını vurdu. Basketbol oyunu ve taktikleri anlamında takdir edilen ancak ahlaken tepki gösterilmesi gereken hareket ve söylemlerde bulunan Ataman; Fenerbahçe takım başkanını durup dururken “Azmettirici” olmakla suçladı ve final maçları süresince hakemleri sürekli taciz ederek “anons” yapılması dolayısıyla rakibin ceza alarak diğer maçta kendine avantaj sağlamaya çalıştı. Rakip saha maçına gitmeyeceğini açıkladıktan sonra maçı kazanınca bu söyleminden geri adım atan Ataman bunlarla kalmayarak daha önce hocalığını yaptığı Galatasaray takım taraftarlarından destek isteyerek kendi zaferini paylaşmaya davet etme gibi anlamsız ve saygısız bir çağrıda bulundu.

Diğer taraftan Fenerbahçe taraftarına sezon boyunca takımlarına verdikleri destek alkışlanırken Ataman’ın yaptığı hareket ve davranışlara tribün ve salonlardan kurtulmaya çalıştığımız küfürlere başvurması hiç yakışmadı. Olaylar bu akışla devam ederken Basketbol Federasyonu hiçbir müdahale ve ikazda bulunmayarak adeta bir “körük” gibi davrandı, tavrı yadırgandı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 Elemelerinde H Grubunda bulunan Milli Futbol takımımız Arnavutluk, Moldova ve Fransa galibiyetlerinden sonra dördüncü maçında deplasmanda İzlanda’ya 2-1 mağlup oldu. Bu neticelerden sonra Milli takımımız Fransa, İzlanda ile birlikte 9 puanı bulunuyor.

Yayıncı kuruluş beIN Sports, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ile Kulüpler Birliği temsilcilerinin katıldığı toplantıda kulüplere zarar ettiğini öne sürerek ödeme takviminde kolaylık ve gelecek sezon için yapacağı ödemelerde “sabit kur” talebinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu ile BeIN Sports arasında yapılan 5 yıllık yayın anlaşması gereğince; yayıncı kuruluş, yıllık 500 milyon doların yarısını güncel kurdan diğer yarısını 3.26 ila 3.36 arasında belirlenen sabit kurdan ödüyordu. Sonuçta sorun, komisyon kurularak çözülmesi kararı alındı.

Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim. Esen kalınız.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb