reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 8 Mayıs 2019 1461 Görüntüleme

İlk İftarda Şehit ve Gazi Aileleri Ağırlandı

Beykoz Kaymakamlığı, Ramazan'ın ilk günü şehit aileleri ve gazileri iftar sofrasında buluşturdu.

Beykoz Kaymakamlığı, Ramazan’ın ilk günü şehit aileleri ve gazileri iftar sofrasında buluşturdu.İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Geçmiş Dönem Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, ilçe protokolü ve 600’e yakın şehit ve gazi yakını katıldı.Gecede protokol masası kurulmadı. Protokol üyeleri ve bürokratlar vatandaşlarla aynı masayı paylaşırken, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı 15 Temmuz şehidi Murat Akdemir’in ailesiyle aynı masada iftarını açtı.İftar programının açılış konuşmasını Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Delipoyraz yaptı. Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Delipoyraz şehit ve gazi yakınları adına iftar daveti için teşekkür etti.Masaları tek tek dolaşarak şehit ve gazi ailelerini selamlayan Başkan Murat Aydın, hatır ve ihtiyaçlarını sordu. Başkan Aydın özellikle şehit ve gazilerin emaneti olan çocukları severek onlarla yakından ilgilendi.

Beykoz Belediyesi tarafından ise programda ney ve kanun dinletisiyle, Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Akşam ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruç açıldı. Şehit ve gazi yakınları, Beykoz Müftüsü Ali Efe’nin Ramazan Ayı’nın hayır ve bereketinin tüm insanlığa kuşatması için yaptırdığı duaya hep birlikte eşlik etti.Başkan Murat Aydın: “Ramazan-ı Şerifimiz hayırlı ve bereketli olsun”

Ramazanın ilk iftar sofrasında şehit ve gazi aileleriyle buluşmaktan onur duyduğunu ifade eden Başkan Aydın: “Şükürler olsun ki bir Ramazan Ayı’na daha kavuştuk. İlk iftarımızı kıymetli şehit ve gazi yakınlarıyla yapıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizin devamı için kanını akıtan tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek devam ettirsin, bizleri nice iftar sofralarında buluştursun. İlk iftarında ardından hemşehrilerimizi ilçemizin sokak ve meydanlarında ağırlayacağız. Ramazan-ı Şerifimiz tekrar hayırlı olsun, tüm insanlığa güzellikler getirsin” dedi.“Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz”

Ev sahibi konumunda olan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da konuşmasına, Necip Fazıl’ın şiiriyle başladı. Ramazanın ilk iftarını şehit aileleri ile açmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Kaymakam Katırcı, ‘Allah yolunla ölenlere ölüler demeyiniz’ inanışından geldiklerini ifade etti.

Şehitlik mertebesinin peygamberlikten sonra gelen en büyük mertebe olduğuna vurgu yapan Katırcı, “bir şehidin anası, kardeşi, eşi ve babası olabilmek yada bir şehidin evladı olabilmek her halde bu dünyada sahip olunabilecek en büyük nimetlerden bir tanesidir” şeklinde konuştu.“Düşmanımız hiç bir zaman eksik olmadı”

“Hep söylüyorum, bu memleketin içerden de, dışarıdan da haini çoktur. Gerek içinde bulunduğumuz coğrafya itibari ile gerek sahip olduğumuz milli, dini değerler dolayısıyla tarih boyunca hiç bir zaman düşmanımız eksik olmadı. Onun biz hep uyanık olmak, dik durmak birde beraber olmak zorundayız.” şeklinde konuşan Ahmet Katırcı, “bu millet şehit olmayı her zaman göze almıştır. Bunun en güzel örneği de 15 Temmuz’dur.” dedi.“Yaşadıklarımızdan ders çıkarmak, yaşanmışlıkları da unutmamak lazım. Kimlerin bize ihanet ettiğini, kimlerin bizi nasıl kandırdığını lütfen unutmayalım” diye konuşan Beykoz Kaymakamı, “unuttuğumuz gün aynı akıbeti tekrar yaşayabiliriz” uyarısında bulundu.

Bu yaşananların çocuklara gençlere ve gelecek nesilleri iyi aktarılması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Katırcı sözlerinin sonunda tüm şehitlere rahmet, gezilere de şifa dileklerinde bulundu.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb