reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 9 Mart 2019 1494 Görüntüleme

Saadet Partisi Beykoz’dan basın açıklaması

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve Mustafa Minga köşe yazarlığı yaptıkları bir gazete hakkında basın açıklaması yayınladılar.

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve Mustafa Minga köşe yazarlığı yaptıkları bir gazete hakkında basın açıklaması yayınladılar.

Yaptıkları basın açıklamasında, Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu ile ilgili yapılan haberlerin asılsız olduğuna vurgu yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Halkımıza Saygı İle Duyurulur

’Gazetecinin temel görevi, gerçekleri nesnel bir biçimde, çarpıtmadan, sansürlemeden aktarmaktır.’’

“Gazeteci, bir haberin yayınlanması ve yayınlanmaması karşılığında maddi veya manevi çıkar peşinde koşmamalıdır’’

Yukarıda yazdığımız iki cümle, gazetecilik mesleğinin temel ilkelerinden sadece ikisidir.

İlçemizde faaliyet gösteren yerel gazetelerimizden bir tanesi, seçim sattı hattına girdiğimizden bu yana yaptığı haberlerde, özellikle Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Sayın Muharrem Kaşıtoğlu’na ve Saadet Partisine karşı yanlı ve taraflı olarak haksız, yersiz, mesnetsiz ve kimi zamanda yalan ve iftira dolu haberler yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Bu gazete aynı zamanda iktidar partisi dışında seçime giren diğer parti adayları hakkında da olumsuz haberler ve yayınlar yapmaya devam etmektedir.

Saadet Partisi ve adayı hakkında yapılan haber yorum ve yayınlar artık kabul edilebilir sınırları aşmıştır. Gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmayan bu haksız, yersiz ve mesnetsiz yayınlarından dolayı Beykoz Güncel Gazetesi ve imtiyaz sahiplerini şiddetle kınıyorum.

Siyasi otoritenin borozancılığını ve yaptığı haberlerle tetikçiliğini yapan bu anlayış, ruhunu iktidarın nimetleri karşılığı satmış, vicdanının sesi yerine bir takım odakların sesini emir kabul etmiş ve aynı zamanda bir siyasi partinin yayın organı gibi davranmaya başlamıştır.

Bu yaşananlar ilçemizde faaliyet gösteren bir gazetenin(!!)  düştüğü duruma bakıldığında gerçekten ilçemiz için üzücü bir durumdur.

Bizim de bu güne kadar köşe yazıları yazdığımız bu gazetenin, objektif ve tarafsız yayın ilkelerinden uzaklaştığını, politize olduğunu, adaletten ve haktan gayrı yayınlar yaptığını ve özellikle de bir siyasi partinin yayın organı gibi davrandığını üzülerek tespit etmiş bulunuyoruz.

Bu nedenlerle; bu günden itibaren bu gazetede ki köşe yazılarımıza son verdiğimizi, bu gazete ile hiç bir bağımızın kalmadığını Beykoz kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Bu gazetede yazı yazan çok değerli köşe yazarlarını bu açıklamanın dışında tutuyor kendilerine saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb