reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 7.03.2019 1267 Görüntüleme

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması fikrine alışamadım. Neden olsun ki; bence her türlü ayrımcılığa karşı durak gerekir. Kadın erkek hepimiz eşit haklara sahibiz demek daha doğru olmaz mı? Çünkü kadınların gerçekten önemli üstünlükleri olmasına rağmen bu üstünlükleri görmezden gelmek, fiziki üstünlük sanki çok önemliymiş gibi göstermek özellikle erkeklere haksızlık oluyor. Hem de bu durumun farkında olmayan erkekler tarafından sadece şirin görünmek için destek verilen bir harekettir bu pozitif ayrımcılık.

Ataerkil bir toplumuz deriz ama atalarımız aynı zamanda kadındır. Binlerce yıldır erkekleri yönlendirenler kadınlardır. Kadın bilir ki; sanki kendi fikriymiş gibi davranır bütün erkekler. Çocukluk ve gençlik zamanlarında büyükanne veya annelerinin yönlendirmelerine, olgunlaştıkça bu kadınlara benzeyen kendine eş olarak seçtiği kadınlar tarafından, yaşlılığında ise varsa kız çocukları tarafından yönlendirilirler. Bu üç nesil arasındaki fikir ayrılıkları erkeklerin şiddetine, öfkesine sebep olur. Örnek vereyim; töre cinayetlerinin neredeyse tamamı kadınlar tarafından azmettirilmiştir. Erkeğin annesi gibi davranmayan ve bu durumu hak gibi gören kadınlar, eşleri tarafından şiddet görmektedirler. Hatta kimi zaman bu kadınların hayatlarına mal olmaktadır. Kız çocuklarının ne yaptığını bilmeden genç yaşta yaptığı yönlendirmeler erkeği yani babaya toplu katliam bile yaptırabiliyor. Tabi burada en uç örnekleri verdim fakat bu seviyeye gelene kadar hayatın her alanında irili ufaklı her davranış çatışmaya, şiddete sebep olur. Kadın asla doğrudan emretmez ama ne istiyorsa babasına, kocasına, oğluna, abisine sanki onun talebiymiş gibi yaptırabilir. Erkekler bunun farkına bile varamazlar. Hal böyle iken bir de pozitif ayrımcılık fikrini destekleyen erkekler için sadece testosteron hormonlarına hâkim değil veya namus adı altında potansiyel katil diyebiliriz.

Ağır bir yazı oldu ama üzerinde düşündüğünüzde durumu sizde anlayacaksınız. Biraz kadın dünyasından sır gibi oldu ama onlar bizim varoluş sebebimiz, Allahtan sonra bizi yaratan, hiç kimsenin sevemeyeceği kadar seven ve hiç kimsenin katlanamayacağı eziyetlere katlanabilecek hayat ateşlerimiz. Her şeye rağmen onlar için değer, emeklerine değer ve onlar için ne yapsak azdır.

Biz erkekler zülfünün tek tanesine dünyayı sileriz, her türlü zorluğa katlanırız ve hiç şikâyet etmeyiz. Doğanın kanunu böyle sanki.

Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun ama her gün onların günü olsun diye yapamayacağımız hiçbir şey yok.

Her şey sevgiyle ve şefkatle ilgili.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

NASIL BİR EĞİTİM?

NASIL BİR EĞİTİM?

Tema Tasarım | AnatoliaWeb