reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 15 Ocak 2019 1582 Görüntüleme

Kastamonulular birlik ve beraberlik mesajı verdi

Kastamonu Bozkurt Görentaş Derneği her yıl Ocak ayının 2. Haftasında gerçekleştirdiği geleneksel kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdi.

Kastamonu Bozkurt Görentaş Derneği her yıl Ocak ayının 2. Haftasında gerçekleştirdiği geleneksel kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdi.

Kastamonu, Bozkurt İlçesi Görentaş Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, bu yıl düzenlenen kahvaltı etkinliğinde 31 Mart 2019 Yerel Seçimler münasebetiyle seçim öncesi birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Beykoz İncirköy Mahallesi’ndeki dernek merkezinde Görentaş Dernek Başkanı Erol Yılmaz’ın önderliğinde gerçekleştirilen geleneksel kahvaltı programına, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Kas- Der Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık, AK Parti SKM Başkanı Engin Yıldız, CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, Kastamonu Platformu Üyelerinden İsa Sucuoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda Kastamonulu vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erol Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi.Yılmaz: “Hem geçmiş günlerimizi yad ediyor hem de yeni neslimizin birbirlerini tanımasına vesile oluyoruz.”

“Bugün yıllardır her yeni yılın ikinci haftasında hemşerilerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kahvaltı programı ile hem geçmiş günlerimizi yad ediyor hem de yeni neslimizin birbirlerini tanımasına vesile oluyoruz.  Bildiğiniz gibi dernekler, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi, hemşeriler arasında iletişim köprüsünün kurulmasını sağlar.  Bizim derneğimiz de bu amaçla 1995 yılında gurbetteki hemşerilerimizin sıla hasretini azaltmak ve bir araya getirmek için kurulmuş bir köy derneği olmasına karşılık kurumsal yapısı ve üye sayısı ile birçok ilçe ve il derneğinden daha güçlü bir yapıya sahiptir. Geçen 24 yılda büyüyerek başarısını devam ettirmiş ve yaptığı etkinliklerle daima hemşerilerini bir arada tutmayı ilke edinmiştir.”Yılmaz: “Gençlerimize gönüllü üyelerimizin desteği ile burs imkanı sağlıyoruz”

“Sizlerin de bildiği gibi en iyi yatırım insana yani gençliğe yapılan yatırımdır. Günümüz şartlarında Görentaş Derneği olarak gençlerimize gerekli değeri imkanlarımızın yetiştiği ölçüde geçmişte olduğu gibi bugünümüzde de vermeye gayret gösteriyoruz. Okuyan gençlerimize gönüllü üyelerimizin desteği ile burs imkanı sağlıyor, aşağıdan gelen küçük kardeşlerimizi de günümüz şartlarında kötü alışkanlıklar edinmemesi için bir arada tutmaya çalışarak sosyal faaliyetler gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz.”Yılmaz: “Hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur”

“Dediğimiz gibi cemiyetçilik zordur ama bizler için esas olan Güzel şeyler yapmak, hemşerilerimizin bir araya gelmesine vesile olarak insanların gönlünde yer tutmaya çalışmaktır. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevkide olursak olalım, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur. Yunus Emre’nin dediği gibi yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizler için esas olmalıdır.”Yılmaz: “Partilerinde siyaset yapan hemşerilerimize sahip çıkılsın”

“Biz bu düşünceler ile önümüzdeki yerel seçimlerinde birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini Beykoz’umuza hayırlara vesile olmasını siyasetçilerimizin de insanları kutuplaştıracak söylemlerden kaçınarak birlik ve beraberlik anlayışı ile seçim sürecini geçirmelerini, kim kazanırsa kazansın seçimden sonra bizler yine aynı mahallede bir arada yaşayacağımız unutulmamalıdır.  Bu arada ilçemizde bulunan siyasi partilerden isteğimiz partilerinde siyaset yapan hemşerilerimize sahip çıkmalarıdır.”

“Bu vesile ile derneğimizin kuruluşundan bugüne emeği geçmiş ahirete göç etmiş tüm büyüklerimize Mevladan rahmet diğer hayatta olanlara da şükranlarımı sunarım. Yapılan tüm organizasyonlar kıymetli üyelerimizin katkılarıyla can bulmuştur. Herkesin emeğine sağlık iyi ki varsınız.”Demirel: “Vatandaşlar Belediye Meclisi’ni denetlesin”

CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olan Meclis Üyesi Gülay Demirel de yapmış olduğu kısa konuşmasında vatandaşların belediye meclis toplantılarına katılarak çalışmaları denetlemesini istedi.Şen: “Kastamonuluların bir ve beraber olması gerekir”

Kas-Der Genel Başkanı Remzi Şen ise Kastamonuluların bir ve beraber olması gerektiğine vurgu yaptı.Dilmaç: “Biz hemşerilerinize değer veriyoruz”

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, yaklaşan yerel seçimlerin Beykoz halkına yakışır şekilde birlik ve beraberlik havasında geçmesi temennisinde bulunduğu konuşmasında, Engin Yıldız’ın SKM başkanı olarak belirlendiğini ifade etti.

Dernek Başkanı Erol Yılmaz’ın konuşmasına değinen Dilmaç, “Biz hemşerilerinize değer veriyoruz, yeterlimi?  Tabii ki yeterli değil. İlçe yönetimim de Kastamonulu var, burada bulunan dört isim partimin çeşitli kademelerinde görev yapıyor.” Dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb