reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, son dakika, Sür Manşet 25 Aralık 2018 2057 Görüntüleme

Azerbaycan ve Türk Dostluğu Dile Geldi

Bengü Efsen Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Bengü Efsen şefliğinde Beykoz Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen “İki Devlet Ama Tek Milletiz” adlı konserinde Azeri ve Türk dostluğu ezgilerle bir kez daha dile geldi.

Bengü Efsen Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Bengü Efsen şefliğinde Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “İki Devlet Ama Tek Milletiz” adlı konserinde Azeri ve Türk dostluğu ezgilerle bir kez daha dile geldi.Bengü Efsen Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Bengü Efsen şefliğinde, Arzu Başlantı’nın sunumuyla gerçekleştirilen “İki Devlet Ama Tek Milletiz” adlı konserle yine muhteşem bir geceye imza attı.Gerçekleştirilen her bir konserle çıtayı daha da yukarı taşıyan şef Bengü Efsen şefliğinde gerçekleşen konserde katılımcılar unutulmaz bir gece yaşadılar.Konserin sonunda katkıları dolayısıyla Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek adına Kültür Müdürü Yavuz Kakı’ya ve yine katkı sunanlara plaket ve çiçek takdim edildi.Konsere katılımın oldukça fazla olması nedeniyle, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Beykoz Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Yavuz Kakı, CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylarından Coşkun Tosun ve Eşi Nurgül Tosun; Gökhan Taneri Vural ve Eşi Sühendan Vural, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hakan Bekar ve Eşi Zerrin Bekar, İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Artvinliler Derneği Beykoz Şubesi Başkanı Mehmet Uzun, Antep Tatlı Dünyası Sahibi Taner Mert, STK ve sanatseverler katıldı.Kardeş ülke Azerbaycan’ın bağımsızlığını ilan edişinin 100. yıl dönümüne ithafen Şef Bengü Efsen yönetimindeki ‘Dostluk ve Barış Korosu’nun, İntizar, Sarı Gelin, Nazende Sevgilim, Sen Gelmez Oldun, Laleler, Olmaz Olmaz, Beri Gel Karagöz, Akşam Mahnisi gibi sevilen Azeri ezgilerini seslendirdiği konser ilgi ve beğeniyle izlendi.Azeri ve etnik müziğe gönül veren sanatseverlerin eşlik ederek izlediği konserde, eserler soprano, alto ve tenor koristler tarafından seslendirildi. Koroya ilçenin ilk ve tek gençlik orkestrası olan Beykoz Gençlik Orkestrası ile Türk Müziği Klasik Saz Topluluğu da eşlik etti.Kara Karayev Anıldı

Beykoz Gençlik Orkestrası üyelerinin de arasında bulunduğu 45 kişilik Dostluk ve Barış Korosu, Azerbaycan’ın dünyaca ünlü sanatçılarından Kara Karayev’i 100. doğum yılı dolayısıyla “7 Güzel Valsi’’ adlı eseriyle andı.Azerbaycan ve Türk dostluğunun, kardeşliğinin vurgulandığı konsere kanun, tar, akordeon, balaban ve koltuk davulu olmak üzere, yöresel enstrümanlardan oluşan bir saz topluluğu eşlik etti.Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Yavuz Kakı, Azeri Müziği’nin en güzel eserlerinin icra edildiği konser için Şef Bengü Efsen’e teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.Şef Bengü Efsen “Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Alkışlarınızdan anladığım kadarıyla konser beğendiğinizi tahmin ediyorum. Size şöyle bir şey söylemek istiyorum. Mutluluk solo bir performanssa doğru insanlarla güzel işler yapmak muhteşem bir senfonidir. İşte benim muhteşem senfonim burada. Bu gece bizim Dostluk Barış Derneği’mizin Gençlik Orkestrası müthiş bir performansa imza attılar. Onlar benim ve Buse Hocamızın öğrencileri, lütfen onlara büyük bir alkış alabilir miyim? Bu gece orkestramıza çok değerli müzisyen arkadaşlarımız ve hocalarımız eşlik etti, onlar sayesinde bu konserin altından kalkabildik. Büyük bir alkışta onlar için istiyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb