reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 7.11.2018 1867 Görüntüleme

Beykozlu Seçmenler Ne İster?

Uzun yıllar dernekler, vakıflar, spor kulüpleri gibi sivil toplum kuruluşlarında kimi zaman yöneticilik kimi zaman da başkanlık yapmış olmanın tecrübesi ile Beykozlu hemşerilerimle yakın ilişki içerisinde oldum. Öyle aday oldum da şimdi seçmenlerin arasına karışayım da siyasi propaganda yapayım demekle olmaz. İnsanımız samimiyeti hisseder ve çok iyi bilir. Sadece Beykoz da değil her yerde böyledir. Toplumsal yaşamını yönetecek insana kolay erişip erişemeyeceğini, nazının geçip geçmeyeceğini düşünerek seçmek ister. Seçtiğinde de erişebileceğine inanmak ve güvenmek ister. Ana sorunları için çözüm yolunda risk alabilecek tali ya da günlük sorunları için doğrudan muhatap olmak ister. Başkan tüm bunlarla uğraşırken Belediyenin işlerinin normal yolunda götürecek yetkin bir ekibi arkasında görmek ister.

Belediye başkanın adı aynı zamanda reistir. Tıpkı aile reisi gibi. Babadır yani. Baba evlatlarına yaptığı yardımlar için övünür mü? İşte bu düşünce ile çalışmalı ve özverili olmalıdır Başkan. Hiç bir Baba evlatlarını ayırt eder mi? Ne kadar yaramaz olursa olsun aile ailedir. Her ferdi aynı derecede yarar sağlamalı ve hizmet almalıdır. Gücendirmeden, kırmadan, aşağılamadan.

40 yaşından sonra 3 üniversite okudum. Yerel yönetimler, Kamu yönetimi ve Uluslararası İlişkiler. Demem o ki bu işin kitabını okudum. Kanunları yönetmelikleri nasıl uygulanması gerektiğini biliyorum üstelik uzun yıllardır gerek Kent Konseyi olarak gerekse de vatandaş olarak belediye içtihadının içindeyim. Neyin çalışması gerekir, neler çalışması gerekirken çalıştırılmıyor, nasıl daha iyi çalışır yaşayarak gördüm. Bugüne kadar verilen hizmetler için teşekkür etmeyi de bilirim, verilmeyen hizmetleri de vermeyi bilirim. Daha da fazlasını yapar hatta belediyecilikte çığır açacak projeler de yapabilirim.

Bütün bunlar birlikte hareket edebilirsek olabilir. Kişisel hedeflerimizden çok hepimizin geleceği için hareket edebilirsek neler olur neler. Herkesi memnun edemeyebilirim ama onlarda bilir ki gayret eder, öncelik sırasıyla hizmetleri her Beykozlu hemşerilerimle buluşturabilirim.

Bundan sonraki yazılarımda birlikte neler yapabiliriz, neleri başarabiliriz onları yazmaya çalışacağım. Esas olan farklılıklarımızı değil ortak geleceğimizi konuşmaya başlamaktır, bu da asgari müştereklerimiz üzerinden birlikte hareket etmekle olacaktır.

Hedef: Mutlu BİR Beykoz olduğuna göre BİR olacağız BİRLİK olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, önceliklerimizi belirleyecek birlikte teker teker çözeceğiz.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb