reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 29 Temmuz 2018 1756 Görüntüleme

Hisarlı gönüllüler Küçüksu Çayırı için çalışıyor

Anadolu Hisarlı gönüllüler kısmi olarak halka açılmış olan Küçüksu Çayırı’nın temiz ve düzgün kullanılması için çalışıyor.

Anadolu Hisarlı gönüllüler kısmi olarak halka açılmış olan Küçüksu Çayırı’nın temiz ve düzgün kullanılması için çalışıyor.

Anadolu Hisarı Mahallesi Muhtarı Güzin Merve, Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz ve Berna Toker’in katılımıyla Çayır’daki aksaklıklara dikkat çekmek üzere bir araya gelen gönüllüler Küçüksu Çayırı’nı kullanan bazı ziyaretçilerin etrafa çöplerini bıraktıkları, mangal yakarak diğer ziyaretçileri rahatsız ettikleri gibi muhtelif tespitlerden yola çıkarak kendi hazırladıkları geçici dikkat  tabelalarını çayırın muhtelif yerlerine yerleştirdiler.

Gönüllüler ayrıca ziyaretçilerin farkına varması amacıyla etrafa bırakılan çöpleri dönüşümlü olarak kendileri toplayacaklarını belirttiler. Berna Toker’in desteğiyle Büyükşehir ve İlçe Belediyesiyle gerekli görüşmeler yaparak eksiklileri aktaracaklarını dile getirdiler.

Anadolu Hisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Berna Hanım bu bölgenin yapımından sonraki eksiklikleri gördü. Biz de daha önce tespit yapmıştık. Hareketimizi bir an önce toplumsal düzeye taşımak istedik. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen Berna Toker’e çok teşekkür ediyoruz. Bizim buradaki amacımız bu alana diktiğimiz tabelalarla bölgeye gelen insanların dikkatli davranmasını sağlamak. Çünkü buranın dokusunu bilmeyen kimselerin yanlış davranışları Hisar’ın marka kalitesini düşüren olaylar. İdarecilerin de bu konuda daha duyarlı davranması gerekiyor. Güzin Muhtarımız da burayı idare eden projeyi yapan kişilerle görüştü. Proje bittiğinde güvenlik görevlisi olacağı söylendi. Mangal yapılmasıyla ilgili problemi de aşacaklarını söylediler. Mısır kazanları dahi olmayacağını sadece pişmiş olarak satılacağını, başka hiçbir yapılanma olmayacağını sadece bir büfe konulacağını söylediler.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb