reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 30 Haziran 2018 1378 Görüntüleme

Canikli: “ İnce, sonradan söylemini değiştirdi”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’ın şehir dışında olması sebebiyle katılamadığı toplantıda, Canikli İlçe Başkan Yardımcısı Deniz Soytemiz, Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf tarafından karşılandı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in de katıldığı ziyaret sonrası AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Deniz Soytemiz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye çeşm-i bülbül, Çelikbilek ise Bakırdan kahve fincan seti hediye etti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli seçim sonrası değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nurettin Canikli şunlara değindi:

‘Sonuçlar ne olursa olsun, bir kaos yaratılmak istendi’

“İşin bütün yönleriyle cumhurbaşkanımızın bu ülkeyle alakalı güzel duygular beslemeyen çevrelerin bütün beklentilerine rağmen muhteşem ve net bir zafer ortaya çıktı. Hiç kimse bu sonucu reddetme imkanına sahip olamadı. Sonuçlar ne olursa olsun, bir kaos yaratılmak istendi. Onu da beceremediler. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde uluslararası arenada alacağı rol bütün dünyayı etkiliyor. 2018’de 2,5 milyar dolarlık bir silah ihracatı hedefliyoruz. Bu yükselişin kendilerine zarar vereceğini bilen ülkeler seçimlere müdahale etmeye çalışıyorlar.”

‘Kendi seçmenimizi güçlendireceğiz’

“Türkiye’yi güçlenme hamlesinde ileriye götürecek başka bir kadro yok. Süreç devam ediyor. Mart ayında mahalli seçimlere gidiyoruz. Bundan sonraki süreçte gençler başta olmak üzere bize mesafeli olan seçmen üzerinde yoğunlaşmamız son derece önemli. Kendi seçmenimizi güçlendireceğiz. Esas olan odur. Milletvekili seçimlerinde ortaya çıkan tablonun daha kötüleşmemesi, iyileşmesi ve tekrar 1 Kasım ve öncesi seçim dönemlerinde ulaştığımız duruma tekrar ulaşabilir hale gelmemiz gerekiyor.”

‘İnce, sonradan söylemini değiştirdi’

“Muharrem İnce bir CHP lideri. Klasik CHP zihniyetinin tüm özelliklerini ve zafiyetlerini taşımaktadır. Ancak bu seçim döneminde özellikle muhafazakar diyebileceğimiz kesimin sempatisini kazanmak amacıyla yaptığı numaraların az da olsa bir sempati oluşturduğunu görüyoruz. Muharrem İnce başlangıçta imam hatiplere çok büyük saldırıya geçmişti. İnce, sonradan söylemini değiştirdi.”

‘Çünkü yalan söylüyorlar’

“Gençler önceki dönemle şimdiki dönemi kıyaslamakta zorluk yaşıyorlar. Söylenmiş basit bir cümleden etkilenebiliyorlar. Muhalefetin elindeki imkanlar sınırsız. Çünkü yalan söylüyorlar. Gençlerde muhalefete yakın durma yapısı var. Bu da genç olmanın getirdiği özelliklerden bir tanesi. 16 yılda, teknoloji anlamında 70 yılda yapılamayanı yapabilen bir imkan yakalandı. Muharrem İnce teknolojiyle alakalı vaatlerde bulunuyor ve gençler de maalesef buna inanıyor. Ne kadar iyi şeyler yapılsa dahi, sadece iktidarda bulunmanın getirdiği yıpranma vardır.”

‘Belediyeler kamuoyu desteğinin artması konusunda çok belirleyici kuruluşlar’

“Dünya adaletsizler üzerine yönetiliyor. Türkiye dünya yönetim sistemine etkin bir aktör olarak girdiğinde ancak adaletsizlikler ortadan kalkabilir. Her geçen gün de bunu sağlıyoruz. Bundan sonraki süreçte mahalli seçimlerde bu anlamda küresel ölçekte saldırılar daha da artacak. Sosyal olaylarda tek bir neden yoktur. En büyük sosyal olay da seçimlerdir. Öncesinde bir birikimi olmasa, kanaati güçlü olan bir kişiyi soğanın fiyatının seçime bir hafta kala yükselmesi etkilemez. Gıda teröristlerini ve genel olarak ekonomi üzerinden yapılacak saldırıları bu çerçevede düşünmek lazım. Belediyeler kamuoyu desteğinin artması konusunda çok belirleyici kuruluşlar. Vatandaşla belediyeler arasındaki problemlerin çözülmesi noktasında aracılık etmesi gereken de teşkilatlarımız olmalı.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb