reklam
Ana Sayfa Yazarlar 22.05.2018 2123 Görüntüleme

YABANCI TRANSFERİNE ARTIK YETER

Spor Toto Süper Lig 4 takımımızın şampiyonluk yarışı sonunda Galatasaray 21.nci şampiyonluğuna ulaştı ve şampiyonlar ligine doğrudan katılma hakkını kazandı. Sezon boyunca spor kamuoyu ve taraftarı tarafından acımasızca eleştirilen Fenerbahçe son 8 maçlık performansıyla 2.nci olarak şampiyonlar liginde 2.nci ön eleme turundan itibaren katılacak şayet ön eleme turunda elenirse o zaman Avrupa Ligine gruplardan katılacak.

Akhisar Spor Türkiye Kupasını kazandığından Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılırken ligi 3.ncü bitiren Beşiktaş 1 ön eleme maçı oynayacak, 4.ncü olan Başakşehir ise 2 ön eleme maçı oynayarak turu geçmeleri halinde Avrupa Ligi gruplarına katılabilecekler.

Çaykur Rize ve Ankaragücü’nün ardından Spor Toto Süper Ligine yükselen son takım penaltı atışları sonunda Gazişehir’i 5-4 yenen B.B.Erzurum Spor oldu kendilerini tebrik ederiz. Buna karşılık düşmesi aylar önce belli olan Karabükspor’un ardından TFF 1.Lig Yükselme grubuna düşen diğer iki Ankara takımı Gençlerbirliği ve Osmanlıspor oldu. Gençlerbirliği takımı ve yöneticileri bu sezon Süper Ligine adını veren İlhan Cavcav’ın mezarında kemiklerini sızlattılar. Allahtan Ankaragücü Süper Lige yükseldi de aksi takdirde başkentin temsilcisi kalmayacaktı.

Sezonun bitmesinin ardından şimdi takımlarımız yüzlerce yabancıyı gönderecek yerlerine yine yüzlercesini getirecekler. Ancak defalardır söylediğimiz gibi yanlış transferler politikaları sebebiyle takımlarımız bir bir UEFA’nın kucağına düşmeye devam ediyorlar. Galatasaray şampiyon olarak belki bu seneyi atlattı ama seneye Süper Ligde ve Şampiyonlar Liginde en az bu sezon ki Beşiktaş kadar başarılı olursa rahat bir nefes alabilir aksi takdirde yanlış transferlerle paraları har vurup harman savururlarsa aynı sona ve daha kötüsüne çabucacık gelirler. Fenerbahçe ise 2 milyon Euro farkla UEFA ile yaptığı anlaşma içinde kalmayı başardı.

Euro ve Dolar aldı başını gidiyor takımlar spor yaşamının son senelerini yaşayan sporcuları inanılmaz paralarla transfer yönüne giderlerse vay bu takımların haline. 80 milyon nüfusun ve en az 2 milyon genç işsizin olduğu ülkemizde Devlet, takımlara en az 1-2 futbolcu transfer bedeli kadar parayı alt yapıya ayırttıramıyorsa artık ne söylemek gerekir bilemiyorum. Yabancı para kurları bu seviyeye gelmişken hala takımlara neredeyse sınırsız yabancı transferine izin verilebilir mi, lütfen takımların, yöneticilerin bu savurganlığına dur diyelim, bu paralar milli servet, böyle kolay harcanmamalı, gerçekten artık yeter.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler ve hayırlı Ramazanlar dilerim. Esen kalın.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb