reklam
Ana Sayfa Yazarlar 22.05.2018 1434 Görüntüleme

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SEVGİM VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVGİM

Kimseyle polemiğe, münakaşaya, tartışmaya laf çatışmasına girmeyeceğim.

Bakın, net olarak şunu söylüyorum; Türkler tarihte köklü medeniyete sahip olmuş, imparatorluklar kurmuş büyük bir halk topluluğudur.

Osmanlı’nın zayıflamasıyla tekrardan ülkenin dirilmesi Mustafa Kemal ATATÜRK’ e görev verilmiş, Mustafa Kemal’de can siparane liderlik yaparak ülkenin ayağa kalkması, düşmanın sınırlarımızdan dışarı atılması için mücadele etmiş ve Cumhuriyeti ilan etmiştir.

Cumhuriyetin kurulma amacı dini yok etmek değildi, herkesin dinini yaşamasını sağlamaktı.

Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı; Ülkede uçurumun ucunda olan bir ekonomi, 1 sente muhtaç olduğumuz bir ekonomi, maaşların ödenemediği bir ekonomi, hastanelerde kuyrukların olduğu bir ülke, musluklardan suların akmadığı, kendi tüfeğimiz, tankımızı, uçağımızı, füzemizi, yerli savunma sanayimizin %18’lerde olduğu bir ülke, Dünya’ da sözü geçmeyeni sözü dinlenmeyen, Yunanistan’ın bile kafa tuttuğu bir ülke.

Ülke ayağa kalktı, ülke millileşti, savunma sanayii %70 çıktı, tüneller, yollar, barajlar Cumhuriyet tarihinden bor 4-5 katına çıkartıldı. Milli gelir yükseldi. Hastaneler, eğitim, okullar, üniversiteler 4-5 kat arttı.

Evet, Atatürk sıcak savaş yaparak ülkeyi düşmanlardan kurtardı.  Recep Tayyip Erdoğan soğuk savaş yaparak ülkenin kontrolünün milli olmasını sağladı. Atatürk’te millidir, Recep Tayyip Erdoğan da millidir. Atatürk Cenabı Allah’ın Tarihte kendisine verilen görevi en iyi şekilde  tamamlayıp görevini yapmıştır.

Şimdi sıra Recep Tayyip Erdoğan’dadır.  Karşılaştırma yapmak saçmadır. Akılsızcadır. Ahmaklıktır.  Çünkü ikisi de aynı gemiye binmiştir. Görevlerini birbirlerine teslim etmişlerdir. Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin kurulma görevini üstlenmiştir.

Ben Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyorum.

Ben Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorum.

Dava kutlu davadır. Bu yolda şehit olmak ne güzeldir.

Atatürk’ün vefatından 15 gün evvel yayınlanmasını emrettiği fakat yayınlanmayan son mesajı;

‘’ Bütün dünyanın Müslümanları, Allah’ın son peygamberi Hazret-i Muhammed’in (sav)  gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmelidir.

Tüm İslamiyet’in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli.

Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler.  (M. Kemal ATATÜRK)

(Prof. Dr. Hanif Favk Urduca Yayınlarında Atatürk A. Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi yayınları, Ankara 1979, s102)

Sevgi ve Saygılar

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Parça parça!

Parça parça!

Tema Tasarım | AnatoliaWeb