reklam reklam reklam
Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 21 Mayıs 2018 1935 Görüntüleme

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Belediye (15 Temmuz Şehitler) Meydanı’nda düzenlenen resmi tören ve Beykoz Çayırı’ndaki etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Belediye (15 Temmuz Şehitler) Meydanı’nda düzenlenen resmi tören ve Beykoz Çayırı’ndaki etkinliklerle kutlandı.

Belediye (15 Temmuz Şehitler) Meydanı’nda yapılan törende Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde Beykoz Çayırı’ndaki tören alanına geçildi.

Beykoz Çayırı’nda yapılan törene Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve şube müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı.

Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük: “Gençlik Gelecek Demektir.”

Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, 19 Mayıs bayramını kutlayarak, “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı Kurtuluş Meşalesinin elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. Yıldönümü. 19 Mayıs, sadece Türk Milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Aynı zamanda gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların, tek ve en büyük güvencesidir. Kurtuluş savaşı mücadelesinin bir benzerini bizler de 15 Temmuz gecesi verdik. Unutulmamalı ki, şanlı bayrağımız rengini kurtuluş savaşında,19 Mayıs’ta Samsun’dan Ankara’ya mücadelesinden vazgeçmeyen siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. ”dedi.

Beykoz Çayırında devam eden kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların, Gençliğe Hitabe, Gençlerin Ata’ya Cevabı ve resmigeçit töreninin ardından spor hareketleri ve gösterilere geçildi.  Öğrencilerin spor hareketleri ve renkli figürleri alandakilerin büyük beğenisini topladı.

Programda Işık Dans Topluluğu’nun Halk Oyunları gösterisi, Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin halk oyunları,

Ritim Grubu gösterisi, ilçe birincisi seçilen resmin sinevizyon gösterimi, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin ok atma gösterisi yer aldı.

19 Mayıs kutlamaları yıl içindeki spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimiyle sona erdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb