reklam reklam
Ana Sayfa Emlak, Sür Manşet, Yerel Haber 16 Nisan 2018 2040 Görüntüleme

Çubuklu sakinleri haklarını arıyor

Çubuklu Mahallesi'nde bulunan bazı parsellerin satışına ilişkin mağdur olan mülkiyet sahipleri nasıl bir yol izleyeceklerinin kararını vermek üzere Konca Garden'da bir araya geldi.

Çubuklu Mahallesi’nde bulunan bazı parsellerin satışına ilişkin mağdur olan mülkiyet sahipleri nasıl bir yol izleyeceklerinin kararını vermek üzere Konca Garden’da bir araya geldi.

Çubuklu Mahallesi’nde, mahkeme yoluyla üzerlerine tescil ettirdikleri bazı parsellerin, Cenani ailesinin mirasçıları tarafından üzerlerindeki ev sahiplerine değil de 7 Mayıs günü başlayacak ihale yöntemiyle farklı firmalara satılacağının duyulması vatandaşları öfkelendirdi.

Çubuklu Mahallesinde tapu sahiplerinin 1959 yılında açtıkları dava 1978’de takipsizlikten dolayı düştükten sonra Cenani ailesinin varisleri 1980’de tekrardan dava açmış.  Bu dava ise 2011-2012 yılında aleyhlerine sonuçlanmış.

Bunca sene bu dava sürerken kimseye tebligat gitmemesine ve bunu basın ilan kurumunda yayınlanan çoklu satıştan öğrenen mağdur mülkiyet sahipleri nasıl bir yol izleyeceklerinin kararını vermek üzere Çubuklu Mahalle Muhtarı ve Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu’nun önderliğinde Konca Garden’da bir araya geldi. Toplantıya CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’de katıldı.

Satışlar ada veya ev bazlı değil parsel bazlı yapılıyor

Toplantıda satışların nasıl yapılacağına ilişkin bilgi veren Çubuklu Mahalle Muhtarı ve Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, “Satışlar ada veya ev bazlı değil parsel bazlı yapılıyor. Yani bir parselin içerisinde 10 tane ev de olabilir, 1 tane ev de olabilir. Satıldığı zaman bu parselin tamamını almak zorundasınız. Böyle de bir sıkıntı var. Benim evim 150 m² bu kadar alacağım diyemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

“Bunun garantisini vermemiz gerekiyor”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile konu üzerinde görüştüğünü ve başkana ‘Bizim yerimize siz alın’ dediğini söyleyen mahalle sakinlerinden avukat olan bir vatandaş, ” Sıcak baktı aslında. Ama kendisinin şöyle bir çekincesi var; ‘Ben bu paraları daha sonra nasıl toplarım’ dedi. Bunun garantisini vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Düzgün: “Bunun halledilmesi için araya kim girmesi gerekiyorsa aracı olur elimizden geleni yaparız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beykoz İlçe Başkanı, Aydın Düzgün, aynı zamanda kadastro mühendisi olduğunu da beyan ederek, şunları söyledi:

“Canınız sıkkın moraliniz bozuk, doğaldır. Ben meslek olarak birçoğunuz bilir, 30-40 yıldır bu işin içerisindeyim. Hisseli satış olmaz. Ben İncirköy’de Özbek Ailesine ait bir sorun vardı. Onun çözülebilmesi için elimden geleni yaptım. Tek tek herkesle anlaştık, imza attık, yaptık. Burada sorunlar halının altına süpürülmüş. Ama keşke bu güzide kalabalık mal sahibi temsilcisini buraya çağırıp uzlaşma yolunu deneseydi. Bunlar burayı birisinin dışarıdan gelip satamayacağını çok iyi biliyorlar. Kimse parasıyla başına bela almaz.”

“Yücel Bey’in buraları alırım ama böyle böyle demiş. Bakın ben yüzde 99 almayacağını düşünüyorum. O gitsin Soğuksu’dan arsa alsın. Bunun halledilmesi için araya kim girmesi gerekiyorsa aracı olur elimizden geleni yaparız.”

Toplantı sonunda bir komisyon kurulması yönünde karar alındı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb