reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 17 Ocak 2018 1995 Görüntüleme

Selami Çaylak Kütüphanesi açılışı gerçekleşti

Şehit Polis Memuru Selami Çaylak anısına yaptırılan Zenginleştirilmiş Kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Beykoz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen açılışa Kaymakam Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan, Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, İlçe Milli Eğitim MüdürüKazım Bozbay, Şube Müdürü Mesut Seven, Emekli Emniyet Müdürü Leman Soylu, Okul Müdürleri,Taner Mert, Şehit Polis Çaylak’ın eşi Mesude Çaylak ve kızı Selanur Çaylak ve Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habib Küçükseymen katıldı.

Açılış kurdelesinin Şehit Çaylak’ın ailesiyle birlikte kesilen törende, Kaymakam Ahmet Katırcı Şehit Polis Çaylak’ın kızı Selanur Çaylak’a çiçek takdim etti.

Açılıştan sonra kütüphane gezildi.

Mehter ve okçuluk gösterileri yapıldı.

Müdür Habip Küçükseymen şöyle konuştu: “Şehit polis memurumuz Selami Çaylak anısına Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphane açılışımıza katılarak yüreğimizi ısıttınız. Okulumuzla ilgili bilgi vermek istiyorum. Okulumuz bin 100 örgün eğitim öğrencisi, 150 açık lise öğrencisi, 85 öğretmen ile bilgisayar; elektrik-elektronik; mobilya ve motor bölümü olmak üzere 4 ana dalda Türk ekonomisine ara eleman yetiştiren bir okuldur. Bizim bir kütüphanemiz vardı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürümüz Serkan Bey bize zenginleştirilmiş kütüphane kurmayı teklif ettiğinde, heyecanlandık. Bu fırsatı kaçırmak istemedik. Sonuç olarak müdürümle birlikte bu kütüphaneyi okulumuza kazandırmış olduk. Kütüphanemizin adı Şehit Polis Memuru Selami Çaylak Kütüphanesi.”

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan şunları söyledi: “Polis anayasadan ve yasalardan aldığı yetkiyle, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini korumak, geliştirmek adına mesuliyetleri olan bir kurum. Bunları yaparken vatandaşın devletle olan ilişkilerini artırmak da görevleri arasında yer alır. Sosyal sorumluluk gereği kurumumuz da geleceğin bireyleri olan gençlerimizin daha ahlaki, bilimsel, donanımlı bir eğitim alması adına böyle bir girişimi yapmayı uygun gördük.”

Emekli Emniyet Müdürü Leman Soylu, “Proje kapsamında 11 tane kütüphane yapılmıştır. Bunlardan biri de Beykoz’daki Şehit Halis Ömer Demir Anadolu ve Meslek Lisesinde yapıldı. 2017 yılında yaptığımız proje kapsamındaydı. 1997 yılında Beykoz’da görevliyken şehit olan Selami Çaylak personelimizin adı verildi ve bu şekilde yaşatılmak istendi.” diye konuştu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb