reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 26 Kasım 2017 1617 Görüntüleme

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz’da Coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Beykoz’da birçok etkinlik gerçekleştirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Beykoz’da birçok etkinlik gerçekleştirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Beykoz’da birçok etkinlik gerçekleştirdi. Şehit,  gazi ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin ailelerinin ziyareti;  günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli yarışmalar, öğretmenler ve ailelerine yönelik olarak daha birçok etkinlik ve organizasyon yapıldı. 23 Kasım Perşembe günü ebediyete intikal etmiş öğretmenler için Paşabahçe Camiinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinlikler 24 Kasım günü Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle devam etti.

Son olarak Anadoluhisarı Sabancı Öğretmen Evi’nde düzenlenen programa: Beykoz Kaymakamı Ahmet KATIRCI, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup ÖZBEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY, Sabancı Öğretmenevi Müdürü Ayşe EROL, Çeşitli Kurum Müdürleri, İlçemiz İdareci, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program;  protokol konuşmaları ile devam etti.  Konuşmaların sonunda Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verildi. Mesleğinde 30 yılını doldurmuş öğretmenlere plaketleri takdim edildi. Mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler adaylık yeminini gerçekleştirdi. Öğretmenler Marşı işaret diliyle okundu ve öğretmenlerinin Halk Müziği konseri ile program sona erdi.

Konuşmasıyla katılımcıları duygulandıran Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, her öğretmenler gününde son derece duygusal anlar yaşadığını ifade etti.

‘Sensin Öğretmenim’ şiirini okuyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay: “ Öğrencilerinin hayatlarına dokunup fark yaratan, hayallerini hakikate dönüştürme cesareti veren öğretmenler hiçbir zaman unutulmayacaktır. Ülkemizin aydınlık yarınlarının inşası gayesiyle, büyük fedakarlıklarla yurdumuzun dört bir köşesinde mesleğini ulviyetle icra eden tüm maarif ailesinin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlarım.”

Konuşmasının başında Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesine değinen Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İnsan yetiştirmenin önemi üzerinde durdu.  15 Temmuz darbe girişiminde bulunan insanların da birileri tarafından yetiştirildiğini, öğretmenliğin kutsallığı ve layıkıyla yerine getirildiğinde nice Mustafa Kemal’lerin ve Fatih Sultan Mehmet’ lerin çıkacağını söyledi.  Terör olaylarında yaşamını yitiren Aybüke öğretmen başta olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anan Katırcı;  öğretmenlerin hayatımızı şekillendirdiğini kendi ilkokul öğretmeni dahil tüm öğretmenlerinin isimlerini sayarak bugün kaymakam olmuşsa ve kürsüde öğretmenlere örnek olabiliyorsa saydığı bu öğretmenlere borçlu olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının sonunda “Öğretmen yaşlanmaz, öğretmen emekli olmaz, öğretmen unutulmaz. Öğretmen olunur, öğretmen ölünür” dedi ve ayakta alkışlandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb