reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 21 Kasım 2017 1640 Görüntüleme

Başkan Çelikbilek, Anadoluhisarı, Göztepe ve Göksu Sakinleriyle Buluştu

Anadoluhisarı,  Göztepe, Göksu Mahallelerinin buluştuğu Halk Meclisi, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Anadoluhisarı,  Göztepe, Göksu Mahallelerinin buluştuğu Halk Meclisi, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, başkan danışmanları, Anadoluhisarı Muhtarı Güzin Merve, Göztepe Muhtarı Ahmet Duran, Göksu Muhtarı Arzu Ulubent ve mahalle sakinleri katıldı.

Programda vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Başkan Çelikbilek ve ekibi, 3 mahallede yürütülen belediye çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdiler.

Başkan Çelikbilek: “Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız”

Beykoz’un çok farklı ve zor bir ilçe olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Bu kadar güzel bir ilçede bazı şeyler kolay yapılmıyor. Ülkemizin 81 ilinden gelen insanlarımızın olduğu ilçemizde hiçbir ayrılık gayrılık gözetmeden hizmet yapmaya çalışıyoruz. Daha fazla koşacağız, daha fazla terleyeceğiz. Biz Beykoz’u sevdiğimiz ve aramızda muhabbet olduğu için zorlukları hep birlikte aşıyoruz. Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. İlçemiz için güleryüz ve fedakârlıkla tüm ekibimizle gece gündüz görev yapmaya gayret ediyoruz. Hepimiz birbirimizin milli manevi değerlerini korumakla mükellefiz. “İnsanların hayırlısı, insanlara faydası dokunandır” düsturuna göre hareket ediyoruz. Hepiniz,  Beykoz’a hizmet etme şerefini bizlere verdiniz. Beykoz’un daha fazla yürüyebilmesi için bize çalışma yapmayı lütfettiniz. Manevi desteğiniz dolayısıyla biz size müteşekkiriz.” dedi.

 

Başkan Çelikbilek: “Hisseli tapudan korkmayın”

Başkan Yücel Çelikbilek, “Beykoz’u daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmeye gayret ediyoruz. Özellikle imar durumlarıyla ilgili konularda İstenen evrakları zamanında getirip işinizin takipçi olursanız, bizlerin de işini kolaylaştırmış olursunuz. Bizim, sizin işinizi zorlaştırma gibi bir derdimiz asla olmamıştır. Hisseli tapuyla ilgili olarak diyeceklerim ise tapu tapudur. Hiç tapu olmaması ayrı bir olaydır, tapunun problemli olması ayrı bir olaydır. Tapuda arzu ettiğin imarı alamazsın belki ama tapunun olmaması daha kötüdür. Hisseli tapudan korkmayın.” diye konuştu.

 

Göksu’ da 2 yakayı birleştiren bir köprü

Başkan Çelikbilek, “Göksu Deresi Büyükşehir Belediyesi kapsamında ele alınıyor. Derenin diğer bir kısmı da İBB Deniz İşletmelerine bağlı. Derenin üst kısmının temizliği İSKİ tarafından yapıldı. Ancak biz de takibini yapıyor, her türlü desteği sağlıyoruz. Örneğin Göksu’ da 2 yakayı birleştiren bir köprü yaptık. Baruthane’nin temizliğini de biz gerçekleştiriyoruz. Göksu’da tekrar yeni bir çalışma başlatacağız.” diye konuştu.

Eyüp Salih Elmas: “İmar planı yapmak belediyenin görevi”

Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: “Göztepe Mahallesi, Boğaz Bölgesinin 2. Etabında kalıyor. 15 Kasım 1995’te Beykoz’un sit alanı ilan edilmesiyle beraber süreçler diğer ilçelere göre uzamış ve aksamıştır. Bölgemizdeki imar planlarıyla ilgili birçok aşama var. Olumlu gelişmeler sonucunda karara bağlanan mevzuat çerçevesinde, 1000 planıyla ilgili süreci ancak başlatıyoruz. İlgili her bölgeyi kendi mıntıka birimi durumuna göre değerlendiriyoruz. İmar planı buradaki yapılaşmaya bağlı bilgi verir. Göksu evleriyle ilgili de 1. Bölge imar planı 30. 12 2014’de yürürlüğe girdi. Hukuka göre belediyelerin kendi başına orada bir proje üretip onaylaması söz konusu değildir. Planlarınız şuanda yürürlükte. İmar planı yapmak belediyenin görevi. Tapulama için projelendirme işi ise vatandaşın dışarıdan bir mimarlık ekibine danışmasıyla mümkün. Belediyeler, projelendirme aşamasını yürütmez. Bunun için mevcut imar durumunuzu rölevelendirip çizerek, ardından bunlarla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bu projelerinizi teslim etmeniz gerekiyor ki, mevzuata göre hızlı bir şekilde ruhsatlandırmayı ve iskanlandırmayı başlatalım. Biz projelendirmenizi görmedikçe, kat irtifaklı tapulama kısmına geçemiyoruz. İmar planına uygun bir şekilde hali hazırdaki durumunuz zaten planlara işlenmiştir.” dedi.

Başkan Çelikbilek: Üniversiteler Beykoz’un marka değerini artırıyor“

Vatandaşın, bölgeye yeni gelen olan üniversite hakkındaki sorularını da yanıtlayan Başkan Çelikbilek,  “Ben bölgeme üniversite gelmesini isterim. Son teknolojiyle donanmış, Beykoz’da bir marka olacak, Medipol Eğitim ve Araştırma Hastanesi adında böylesine büyük bir üniversitenin gelmesiyle gurur duyuyorum. Üniversiteler Beykoz’un marka değerini artırıyor. İnsanlarımızın sağlığı için burası işe yarayacak. 20 bine yakın öğrenci olacak. Evlatlarınız eğitim alacak. Türk Alman Üniversitesinden sonra buradan mezun çocuğumuz 3 tane lisan bilecek. Beykoz gençliğimizin ilerlemesine vesile olacak okulların olması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb