reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Emlak, Siyaset, son dakika, Sür Manşet 10 Kasım 2017 1698 Görüntüleme

Çiğdem Halkı İmarı Sordu Başkan Çelikbilek Yanıtladı

1. Etap imar planlarının İBB Meclisi tarafından onaylanmasıyla imara kavuşan Çiğdem Mahallesi sakinleriyle Halk Meclisi’nde buluşan Başkan Çelikbilek vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı.

1. Etap imar planlarının İBB Meclisi tarafından onaylanmasıyla imara kavuşan Çiğdem Mahallesi sakinleriyle Halk Meclisi’nde buluşan Başkan Çelikbilek vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı.

 

 

Çiğdem Merkez Camisi Lokalinde yapılan Halk Meclisi’ne Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri iştirak ederek ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

 

Toplantıya ayrıca Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çubuklu Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu, Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal ve Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu katıldı.

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında Çiğdem İlköğretim Okulu’nun durumunu soran Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal mahallenin hizmet binasına ihtiyaç olduğunu belirterek  bu güne kadar yapılan hizmetler için de teşekkür etti.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan Beykoz’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğu kadar plan yapmanın da bir o kadar zor olduğunu söyleyerek bu anlamda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yıllardır mücadele ettiğini ve sonunda Çiğdem Mahallesinin planlarının tamamının bittiğini ve imara açıldığını söyledi. Ayrıca Çiğdem Mahallesi ile birlikte birçok mahallede planların kısmi olarak tamamlandığını ve bu toplantıların Beykoz’un tüm mahallelerinde yapılacağını dile getiren Gürkan Beykozlular için azimle mücadele eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Çelikbilek: “Beykoz’da mülkiyet sorunu çözdük”

Çiğdem sakinleriyle buluşmasında ilk olarak ilçedeki imar ve mülkiyet süreci hakkında bilgi veren Başkan Çelikbilek: “Göreve geldiğimizde yaptırdığımız anketlerde Beykoz’da ilk sorun mülkiyet ikinci sorun imardı. 2/B tapularıyla, İBB arazilerinin takasıyla, Vakıf arazilerinin vatandaşa kazandırılmasıyla bugün Beykoz’da mülkiyet artık sorun olmaktan çıktı. Milli Emlak Arazileri’nin devri yoluyla ilçe sakinlerimize satışını sağladık. Bu araziler halka çok zor verilen arazilerdir. Tarihi Kışla Binası’nı takas yoluyla 3 bin aileyi tapu sahibi yaptık. Bizim hizmet düsturumuzda vatandaşların güveni, rahatı ve huzuru esastır.” dedi.

Başkan Çelikbilek: “Kimsenin Beykozluları huzursuz etmeye hakkı yok” 

Kendilerinin Beykozluların yıllardır bekledikleri imar ve mülkiyet çalışmalarını çözmek için gayretle çalışırken muhalefetin arazide halkın aklını karıştırmak için iş başında olduğunu hatırlatan Başkan Çelikbilek: “Biz Beykozluları tapu sahibi yapmak için gece gündüz çalışırken, vatandaşa tapularınız sahte dediler. Tapuları Belediye vermiyor, devletin en güvenilir kurumu olan Tapu Kadastro Müdürlüğü veriyor. Devletin verdiği tapu sahte olur mu? Kim bu tapulara sahte diyorsa asıl sahtekâr onlardır. Kimsenin Beykozluları huzursuz etmeye hakkı yok” şeklinde konuştu.

Çiğdem’e Adil Plan, 5 Kat İmar

Çiğdemin Mahallesi’nin 1/5000’lik ve 1/1000’lik Uygulama İmar Planı’yla ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas ise: “İmar planı çalışmalarımızı Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ‘Beykozlu yerinde kalacak, kimse mağdur olmayacak’ talimatıyla yürüttük. Eski planlarda kat sayısı 2 iken saha ve hane analizleriyle ve kurullarda çetin mücadeleler vererek ilçe sakinlerinin lehine olacak şekilde kat sayısını 5’e çıkardık.”

“Her parselde adilane, kimsenin yanındaki parsel malikinden, komşusundan 1 m2 fazla terki olmadan imar planı yaptık.  Yeşil alanlarla mevcut imarlı yerleri harmanladık. Sizlerin yaşam alanlarını koruduk. Vatandaşı hak kaybına uğratmadan bir plan hazırladık. Artık Çiğdem’de her bir taşınmaza imar verebileceğiz” şeklinde vatandaşın lehine yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Çelikbilek: “2. İhaleyi Açarsak Vatandaş Mağdur Olur”

İBB arazilerinde yaşayan ve 2013’teki ihalede arazilerini alamayan vatandaşların 2. İhale talebine yanıt veren Başkan Çelikbilek:  “Bu arazilerin satışı için ihale açarsak, kamu alanları da satışa çıkmış olacak. Bu durumda Çiğdem halkı mağdur olacak. Bu bir süreç ve hep birlikte bekleyip neticesini göreceğiz. Burada inşaat faaliyeti yapacak firmalar bana gelecek olursa ancak o zaman sizin lehinize girişimlerimiz olabilir. ”dedi.

Başkan Çelikbilek: “Çiğdem, Hizmet Binasına Kavuşacak”

Çiğdem Mahallesi’nde asfaltı, merdiveni, taş kaplama çalışmasıyla hizmet verilmeyen sokağın kalmadığını ifade eden Başkan Çelikbilek: “Mahallemizin yüzde 80’ine hizmet götürdük. İçinde aile sağlığı merkezi, kültür merkezi, muhtarlık binası, hanımlar için spor salonlarının olduğu, imar planı çalışmaları nedeniyle bekleyen hizmet binasını da yapacağız. Çiğdem İlkokulu eski mezarlık alanında kaldığı için Boğaziçi İmar Müdürlüğünün vereceği ruhsatın ardından inşasına başlanacak.” şeklinde müjde de verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb