reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 9 Kasım 2017 1686 Görüntüleme

Çiğdem İlköğretim Okulu meclise konu oldu

Beykoz Belediye Meclisi 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Beykoz Belediye Meclisi 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Parti Meclis Üyesi meclis başkan vekili İbrahim Hocaoğlu yönetiminde gerçekleşen toplantıda, Öğretmenler Günü, organ bağışı, Çiğdem Mahallesi İlköğretim Okulunun durumu ve imarla ilgili konular hakkında konuşuldu.

Öğretmenler Günü sebebiyle söz alan Emin Yavuz, “Öğretmenlik insanlık tarihinde ölümsüz bir meslektir. Öğretmeni karşısına çıkacak zorluklar yıldıramaz.  Öğretmenler kılavuzdur. Öğretmenlik gaye ve hizmet mesleğidir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”diye konuştu.

Organ bağışı haftasıyla ilgili konuşan Gül Biçer şunları ifade etti: “Türkiye’de organ bağışı oranı dünyaya göre düşük kalmaktadır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 35 bin kişi organ beklemektedir. Türkiye’de organ bağışı oranının düşük olması, dini inançlar; ölüm korkusu; önyargılar gibi nedenlere dayanmaktadır. İlgili kurumların bu durumla ilgilenmesi gerektiğine inanıyorum.”

Hakkı Emanet şöyle konuştu: “Çiğdem İlköğretim Okulu boşaltıldı. Veliler ve öğrenciler mağdur durumda. Okul için yeni bir bina yapılmayacağı, ayrıca planlarda gözüken okul yerinin de çok hisseli olduğu ve zaman alacağı söyleniyor. Bu konuyla ilgili bilgi talep ediyorum.”

Çiğdem İlköğretim Okulunun durumuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Meclis Üyesi meclis 2. başkan vekili Nevzat Oral şu açıklamayı yaptı: “Çiğdem İlköğretim Okulunun deprem incelemesi sonucunda yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Projelendirilme sonrasındaki inşaat sürecini başlatan ruhsat sıkıntısı mezarlık niteliğinin değişmemesinden kaynaklı. Orası büyükşehir planlarında okul alanı olarak görünmesine rağmen, tapu kaydında niteliği mezarlık olduğu için bugüne kadar başlatılamadı. Bu sorunu ruhsat almak yerine mevcut binayı güçlendirme çalışması yaparak çözmeyi düşünüyoruz.”

Mehmet Gürel, “İmar planlarının onaylama ve inşaatlara başlanma süreleriyle alakalı 18. Maddeyi de dahil eden tam doğru bilgi rica ediyorum.”dedi.

İmar planlarıyla ilgili bilgi aktaran İbrahim Hocaoğlu şunları söyledi: “Boğaz alanı için şu anda onay süreci biten tek plan bölgemiz var. Boğaz alanında sadece Çiğdem Mahallesi’nin tamamı, Rüzgarlıbahçe’den; İncirköy’den; Paşabahçe’den; Soğuksu’dan çok az bir kısmın plan süreci bitti. Büyükşehir Planlama Müdürlüğüyle ilgili kendim görüştüm. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta paftalar Beykoz Belediyesine teslim edecekler. Ondan sonra bir aylık askı süreci var. O süreden sonra onay süreci bitmiş plan bölgesinde müstakil parsellerle ilgili kişiler imar durumunu alacaklar; kendi mimarlarıyla projelerini hazırlayıp belediyeye onaylattıktan sonra inşaata başlayacaklar.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb