reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 8 Kasım 2017 1590 Görüntüleme

Başkan, halk meclisinde vatandaşlarla buluştu

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, halk meclisi toplantısında Soğuksu Mahallesinde yaşayan vatandaşlarla buluştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, halk meclisi toplantısında Soğuksu Mahallesinde yaşayan vatandaşlarla buluştu.

Her hafta iki mahallede gerçekleşecek olan halk meclisi toplantılarının ilki Soğuksu Mahallesi’nde Dörtyol Kahvesi’nde gerçekleşti. Başkan Yücel Çelikbilek, vatandaşların imar ve mülkiyetle ilgili sorularını yanıtladı.

Toplantıda başkan yardımcıları ve danışmanlarıyla birlikte, ilgili birim müdürleri Başkan Çelikbilek’e eşlik etti.

 

Vatandaşların imar, mülkiyet gibi konularda sorular yönelttiği toplantıda, mahallenin genel sorunlarıyla ilgili de bilgi alışverişi yapıldı.

“Bazı yerlerde sosyal konut yapmak için adım attık”

Vatandaşları selamlayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şöyle konuştu: “Beykoz, 3 bin 320 sokağı olan bir ilçe. Biz dönüşümü kentsel dönüşüm olarak değil, yerinde dönüşüm olarak uygulamadan yanayız. Yasanın bana verdiği imkanlar dahilinde ben sizin hukukunuzu korurum. Biz Beykoz’da bazı yerlerde sosyal konut yapmak için adım attık. Sonuçlarını bekliyoruz. Beykoz Belediyesinin kendi elinde arsası yok. Bizim bütün arsalarımızın üzerinde halk var. O nedenle beraberce işi çözmek gerekiyor. Geçmişte benim buraya TOKİ’yi sokacağıma dair bir dedikodu çıkarmışlardı. Ben TOKİ’yi buraya sokmam. Ama aranızda TOKİ’yle anlaşan olursa ona karışamam.”

“3 bin kişiye büyükşehir arsalarını aldım, dağıttım.”

Çelikbilek şöyle devam etti: “Biz müteahhitlerle olan ilişkilerde hiç devreye girmedik. Ben siyaset yapıyorum. Siyaset maalesef çok çirkin bir şeydir. Eğer Yücel Çelikbilek böyle bir şey düşünseydi, arsaların yüzde 95’ini satmazdık. Yüzde 5’lik kısmı da mahkemelik olan ve Milli Emlak’ın bize teslim etmediği arsalardır. Benim 2B’leri tutup da cebime koyduğum bir yer yok. 3 bin kişiye büyükşehir arsalarını aldım, dağıttım. Ben dağıtırken siyaset yapan birileri de gitti, o insanlara almamalarını söyledi. O gün ihaleye girip alamayanlar, bugün istememe rağmen satamamayla karşı karşıyayım. Alamayan arkadaşların vebali, onları aldırmayanlara aittir. Bugüne kadar vatandaşlarımın hakları üzerinden hiç siyaset yapmadım.”

“Benim hiçbir müteahhitle işim olmaz”

Başkan Çelikbilek 2B’lerle ilgili çıkan iddiaları şöyle yanıtladı: “Devletten 2B’leri Türkiye’de devralan sadece biziz. Milli Emlak buralara bir fiyat belirlemişti. Eğer Milli Emlak’tan alsaydınız 2 misli fiyattan alacaktınız. Ben yarı yarıya fiyattan verdim. Aldıktan sonra satarken elde ettiğimiz paralardan belediyenin kasasına da para kaldı. O parayla size hizmet yapıyoruz. Belediye Başkanı, 2B arazilerinin üzerine oturamaz. Benim hiçbir müteahhitle işim olmaz. Bu belediye başkanının odasının kapısı hiç kapanmadı. Haftanın bir günü randevusuz halk günümdür. Şimdi yeni bir şey getiriyorum. Özel bir telefon alıyorum. O telefon sadece size ait olacak. Telefonun başında ben bulunacağım. Cep telefonuna bazen arkadaşlar bakıyor. Halkım ararsa o telefona ben cevap vereceğim. Bunu yapan insan kolay kolay bulamazsınız.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb