reklam
Ana Sayfa Yazarlar 21.10.2017 1486 Görüntüleme

KAVMİYETÇİLİK, IRKÇILIK

Dünyanın her noktasında büyük bir kargaşa, çekişme, plan ve projeler mevcut. Ancak en büyük çekişmeler yanı başımızda. Suriye de Irak’ta yani Ortadoğu’da mevcut.

Hani derler ya “Kaynayan kazan kapak tutmaz.” Ortadoğu da Suriye de Irakta ve daha özellikle Müslüman bölgeler de kapak tutmuyor.

Niye tutmuyor acaba? Çünkü dost gibi stratejik ortak gibi görünen ABD tüm plan ve projelerini Türkiye üzerine yapmakta, ypg’yi, pyd‘yi ‘silahlandırarak, Suriye’nin kuzeyini oradan da Türkiye’yi ateş çemberinin içine atmak istiyor. Diğer taraftan Barzani’ye devlet kurdurma hayaliyle kuzey Irak’ı oradan Türkiye’yi kürtçülük üzerinden bölüp parçalamak istiyorlar.

Ben içerde ve dışarda Kürt kardeşlerimizin bu oyuna daha geleceklerini zannetmiyorum. Irak’ta Saddam zamanında bu oyunları görmedi mi?

Ayrıca yakın zamanda kendi topraklarımız da PKK üzerinden binlerce Kürt ailesi perişan olup ölmediler mi? Doğuda, Güneydoğu’da hendekler kazılıp Kürt kardeşlerimiz perişan edilmedi mi? Oysaki liderleri ve aileleri lüks yaşayıp onların çocukları en iyi okullarda okumadı mı? … Oysa sömürdükleri Kürt halkın çocuklarını zorla dağa çıkartıyorlardı. Yetmez mi artık? Yetmez mi? Yetmez mi? Türk kardeştir ve hep böyle kalacak.

Kız vermişiz, kız almışız, aile olmuşuz, ülkede Kürt liderler Kürt milletvekilleri, Kürt zenginlerde mevcut, Türk zenginler Türk milletvekilleri de mevcut. Bundan daha güzellik olur mu?

Asla oyuna gelmeyeceğiz!!!

Amerika’nın yeni planı işte bu artık son planlarını oynuyor.

Evet, mezhepçilik, kavmiyetçilik üzerinden giderek Türkiye’yi de içine alarak tüm Ortadoğu ve körfez ülkelerini bölerek sömürmek istiyor.

Asla bu olmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu oyunların farkındadır ona göre hareket ediyor. Bu topraklarda Türküyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla tüm gruplar kardeştir, kardeş kalacaktır. Dinimizde kavmiyetçilik, mezhepçilik, ırkçılık yoktur.

Hucurat-10 “Şüphesiz müminler birbiriyle kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allahtan sakının ki size acısın.”

Hucurat-13 “Ey insanlar! Doğrusu biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O’na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır.” Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyuyorlar ki; Allah indinde en şerefliniz takvaca erilleri olanınızdır. Arap’ın, Arap olmayan(acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, beyazın da siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir. (cum-ul fevaid,1/510 hadis no=3632)

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran bizden değildir; ırkçılık için savaşan bizden değildir. Irkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen bizden değildir. (Müslim, imare 53,57 hadis no=1850)

Tek Din

Tek Devlet

Tek Vatan

Tek Bayrak

Bizler insan olmaya ve insan kalmaya çalıştık. Ve başarılı olduk.(Aliya İzzet Begoviç)

Yazıma Mevlana Hazretlerinin bir sözüyle bitiriyorum. ”Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Sevgi ve Saygılar

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb