reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 19 Ekim 2017 1440 Görüntüleme

Beykoz’da Muhtarlar Günü kutlandı

Muhtarlar günü Beykoz'da belediye meydanında gerçekleşen tören ve Beykoz Kaymakamlığı tarafından İBB Koru Tesislerinde düzenlenen kahvaltıyla kutlandı.

Muhtarlar günü Beykoz’da belediye meydanında gerçekleşen tören ve Beykoz Kaymakamlığı tarafından İBB Koru Tesislerinde düzenlenen kahvaltıyla kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarların 19 Ekim’in muhtarlar günü olması talebi üzerine, kabul etti ve 2015 yılından beri 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor.

Muhtarlar günü Beykoz’da belediye meydanında gerçekleşen tören ve Beykoz Kaymakamlığı tarafından İBB Koru Tesislerinde düzenlenen kahvaltıyla kutlandı.

 

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sabahın erken saatlerinde bir araya gelen muhtarlar, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar ve buradaki töreninin ardından İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya katıldılar.

Programa Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Vergi Dairesi Müdürü Ali Mendilli, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Hüseyin Kolcu, belediye birim müdürleri ve ilçedeki STK temsilcileri katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kolcu: “Muhtar toplumun direk desteğiyle seçilen idari amirdir”

Misafirleri selamlayan Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, “Bugün Muhtarlık camiasının 188. yıldönümü. 2015 yılında Cumhurbaşkanımızın muhtarlar programında bulunan muhtarların 19 Ekim’in muhtarlar günü olması talebi üzerine, bugün muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. Bize bugünü hediye eden cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”

“Muhtar toplumun direk desteğiyle seçilen idari amirdir. Resmi kurumlar ve vatandaş arasında köprüdür. Osmanlı’da mahalledeki barışı ve sükûneti sağlaması amacıyla kurulan muhtarlık birimi asırlardır bu vazifeye layık işler yapmaya çalışmaktadır.” diye konuştu.

Başkan Çelikbilek: “Beykoz’umun muhtarlarının sevincine ortak olduğum için mutluyum”

Toplum ve kurumlar arası ilişkileri yürüten kutsal bir görevi yapan muhtarlarımızın gününü kutladığını ifade eden Başkan Yücel Çelikbilek, “ İlçemizde huzurun temini ve idari işlerin sürdürülmesinden doğan memnuniyet bizleri de memnun eder. Beykoz Muhtarlar Birliği olarak aradaki muhabbeti görmenin huzurunu yaşıyoruz. Huzuru elde etmek zordur.”

“Türkiye’de belediye başkanları ve kaymakamlar günü yok. Demek ki, siz bizden daha etkilisiniz. Biz 500 tane belediye başkanı yazsak kimse itibar etmez.  Hayata bir daha gelecek olsam muhtar olarak gelirdim. Yeni imar planlarından sonra yeni bir mahalle kurarsam, muhtarlığına talip olacağım. Beykoz’umun muhtarlarının sevincine ortak olduğum için mutluyum.”

Ahmet Katırcı: “Bizim birden bire ulaşamadığımız kesimlere daha yakınsınız”

Kaymakam Ahmet Katırcı şunları ifade etti: “Muhtar kelime anlamı olarak bağımsız, kendi başına demektir. Toplumun en alt tabakalarıyla doğrudan ilişki kurabilen bir makam, devletin nabzını en iyi tutabilen bir mevkidesiniz. Bizim birden bire ulaşamadığımız kesimlere daha yakınsınız.”

“Köylerimiz kaldırıldığında yüreğim cız etmişti. Bir güzelliği oldu belki, muhtarlık kariyeri belli bir seviyeye getirildi. Vatandaşların gözünde de böyle bir farklı yeri oldu. Bu sizlere daha çok sorumluluk yükledi. Gününüzü kutlar, nice güzel hizmetler dilerim”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb