reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 10 Ekim 2017 2051 Görüntüleme

Beykoz’da Büyük Görele Şöleni yapıldı

Görele Dernekler Federasyonu (GÖRFED) tarafından organize edilen Büyük Görele Şöleni yapıldı.

Görele Dernekler Federasyonu (GÖRFED) tarafından organize edilen Büyük Görele Şöleni yapıldı. Beykoz Kaymakdonduran Mesire alanında beş binin üzerinde vatandaş toplandı.

ADA: “GÖRELE’YE GİRESUN’A SELAM OLSUN”

Kanal 28 ve Mavikaradeniz TV’nin ortak yayın yaptığı şölende açılış konuşmasını yapan GÖRFED Başkanı, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasında Görele Dernekler Federasyonunun yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalarda görev alan destek verenlere teşekkür etti.

“Sevgili Göreleliler daha büyük daha heyecanlı adımlarla yürüyeceğiz. Hasan Ali Yücel kadar eğitimci, Bedri Rahmi Eyüpoğlu kadar yazar, Ahmet Kaçar kadar şair, Hamit Görele kadar ressam, Picoğlu Osman, Katip Şadi kadar kemençeci sizler gibi kıymetli çocuklarıyla beraber en iyi horoncu, kemençenin başkenti, pidenin anavatanı kaymak dondurmanın yapıldığı yer, ılgın ılgın derelerin hırçın denizlerle buluştuğu yeşil ve mavinin kucaklaştığı Görele’ye Giresun’a selam olsun.” dedi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na katkılarından dolayı ayrıca teşekkür eden Ada “Görele Dernekler Federasyonu olarak Görele adına yapılan her etkinliğin içinde olduk, Havaş’ın Tirebolu’ya kadar gelen servisi için gerekli girişimlerde bulunduk. Bugün Havaş Servisleri Ordu-Giresun Havaalanından Eynesil’e kadar gidiyor. Gurbet Sıla el ele büyük hedef Görele anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

ERENER: “EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ GURBETÇİLERİMİZ”

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener yaptığı selamlama konuşmasında, “Gurbette yaşayan hemşerilerimiz, önemli görevlerde bulunan bürokratlarımız ve gurbette siyaset yapan Göreleliler sayesinde, kendi imkanlarımızla yapamayacağımız birçok yatırımı Görele’ye getirme imkanı buluyoruz. Gurbetçilerimizin, hemşerilerimizin desteği devam ettikçe biz Görele’ye daha büyük yatırımlar yapabileceğiz. Her Fırsatta sizleri ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Federasyonumuza ve hemşerilerimize destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

GÖRELE’NİN TADLARI VE DEĞERLERİ TANITILDI

Şölen alanında kurulan stantlarda Görele Spor formaları satılırken; pancar çorbası, Görele pastası, Görele dondurması, keser helvası, fındık, Görele kaymağı gibi birçok yerel yiyecek ziyaretçilere ikram edilerek tanıtımı yapıldı.

STK BÜROKRASİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Spor Kulübü Başkanı İlhan Fuat Tavacı, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz’ın da selamlama konuşması yaptığı Büyük Görele Şölenine; İBB Çevre Koruma Daire Başkanı Fuat Alarçin, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz’da ve Esenyurt’ta bulunan birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun Medya Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Toygar ve yönetim kurulu üyeleri, Tuzla, Üsküdar, Bayrampaşa, Ümraniye, Arnavutköy Giresun Derneği başkanları, şölene katılanlar arasındaydı.

HORON VE KONSER BİR ARADAYDI

Yöresel sanatçılar Kara Davut, Hakan Köntek, Tekin Hıdır ve Yaşar Reis’in sahne aldığı şölende Gizem Kara konser verdi. Şölenin finalinde Karadeniz’in ulusal sanatçılarından Resul Dindar sahne aldı. Yaklaşık 2 saat boyunca Görelelilere keyifli anlar yaşatan Dindar, konser sonrasında yaklaşık 1 saat boyunca alandan ayrılmayarak kendisiyle resim çektirmek isteyen tüm hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. GÖRFED Yönetim Kurulu sahne alan tüm sanatçılara günün anısına birer plaket verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb