reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 6 Mayıs 2025 319 Görüntüleme

Beykoz Belediye Meclisi’nde Gündem Yoğundu: Soruşturmalar, Mali Sorunlar ve Yönetim Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Salih Can Cenberoğlu’nun başkanlığında belediye hizmet binasında gerçekleşti. Toplantının ana gündeminde yürütülen yolsuzluk soruşturması, belediyedeki idari sorunlar ve personel maaşları yer aldı.

Beykoz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Salih Can Cenberoğlu’nun başkanlığında belediye hizmet binasında gerçekleşti. Toplantının ana gündeminde yürütülen yolsuzluk soruşturması, belediyedeki idari sorunlar ve personel maaşları yer aldı.Soruşturma Gündemdeydi

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, Beykoz Belediyesi’ne yönelik yürütülen “ihaleye fesat karıştırma” soruşturmasına dikkat çekerek, belediyenin tarihinde böyle bir sürecin ilk kez yaşandığını ifade etti. Deliak, “Beykoz 40 yılda görmediği yolsuzluk ve yönetim krizlerini, CHP’li belediye döneminde bir yıl içinde yaşadı” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül’ün tutuklandığını hatırlatan Deliak, Gül’ün ifadelerinde usulsüz ihalelerden rahatsızlık duyduğunu beyan ettiğini öne sürdü.

“Beykoz’a Kayyum Gibi Müdahale” İddiası

Deliak, CHP içerisindeki gruplaşmalara da değinerek, sürecin “Beylikdüzü-İBB ekibi” ile “Ataşehir ekibi” arasındaki iç çekişmenin sonucu olduğunu savundu. Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bu göreve getirildiğini ve bu durumun Beykoz halkında “kayyum” algısı yarattığını öne sürdü.CHP’li Üyelerden Yanıt Geldi

CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Taneri Vural, bu eleştirilere karşı çıkarak, tüm meclis üyelerinin Beykozlu olduğunu vurguladı. Vural, “Aksaklıklar var ama bunları düzeltmek için çalışıyoruz. Suçlu olduğu kanıtlanmadan kimse suçlu sayılamaz. Bu konuların mecliste bu kadar siyasileştirilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

BEYSEM’de Maaş Sorunu Tartışıldı

AK Parti’li Meclis Üyesi Burak Karaçam ise BEYSEM’de görev yapan 100’ü aşkın öğretmenin maaşlarını alamadığını belirtti. Durumu “vicdansızlık” olarak nitelendiren Karaçam, çözüm için birlikte hareket edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca seçim sonrası bazı çalışanların işten çıkarıldığını ve bazı personelin görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Koçak ise öğretmen maaşlarının bir kısmının ödendiğini, kalan kısmın da kısa süre içinde ödeneceğini ifade etti.

Sosyal Yardımlar Azaldı mı?

Karaçam ayrıca sosyal yardımlarda yaşanan gerilemeye de dikkat çekti. Önceden ihtiyaç sahibi ailelere dört çeşit yemek ulaştırıldığını ancak son günlerde yalnızca ekmek, kaşar peyniri ve meyve suyu gönderildiğini söyledi. “Bir çorba yapmayı bile başaramadı belediyemiz” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Gündem Maddeleri Komisyonlara Havale Edildi

Yoğun geçen toplantının sonunda görüşülen gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Beykoz Belediye Meclisi’nde önümüzdeki toplantılarda da hem idari hem de sosyal konuların tartışılmaya devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb