reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 18 Ocak 2024 290 Görüntüleme

İBB’nin restore ettiği Paşabahçe Vapuru İstanbul Boğazı’nda yüzmeye başladı

İlk olarak batırılacağı konuşulan Tarihi Paşabahçe Vapuru, daha sonra satışa çıkarıldığı, ardından da jilete gideceği söylenirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla alınarak restore edildi ve İstanbul Boğazı'nda yeniden yüzmeye başladı.

İlk olarak batırılacağı konuşulan Tarihi Paşabahçe Vapuru, daha sonra satışa çıkarıldığı, ardından da jilete gideceği söylenirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla alınarak restore edildi ve İstanbul Boğazı’nda yeniden yüzmeye başladı.

Batırılması konuşulurken, heybetiyle İstanbul Boğazı’nın sert dalgalarına karşı görevini yerine getiren Tarihi Paşabahçe Vapuru geçtiğimiz günlerde boğazda lodoslu havanın da etkili olması nedeniyle çoğu gemi ilerlemekte zorlanırken, Paşabahçe Vapuru’nun yoluna devam ettiği anlar bir vatandaş tarafından kaydedildi.

Paşabahçe Vapuru restorasyonunun ardından 2022 yılında ilk seferini Adalar’a gerçekleştirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önceki yönetiminin, 10 yıl önce Beykoz Belediyesi’ne hibe ettiği tarihi Şehir Hatları A.Ş.’nin sembol gemilerinden Paşabahçe Yolcu Vapuru, adını aldığı sahilin yanı başında çürümeye terk edilmişti. Kısa bir süre nikâh solonu olarak kullanılan vapur, sonra müze yapılmak istendi.

Hatta, Boğaz’da batırılarak su altı canlıları ve dalış tutkunları için rota yapılması gündeme geldi. Ancak, projelerin hiç birisi gerçekleşmedi ve estetik harikası gemi, 10 yıl boyunca Beykoz sahilinde çürümeye terk edilmişti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb