reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 8 Ocak 2024 382 Görüntüleme

Sataloğlu, 69 milyon 682 bin 818 lira artı KDV’yi sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz ve İBB meclis üyesi Cemal Sataloğlu mecliste yaptığı konuşmasında” Bilir Turizm ve Danışmanlık AŞ ile 69 milyon 682 bin 818 lira artı KDV ‘li sözleşmeye neden imza atmıştır? İdare yükleniciyi neden kollamıştır? idarenin yüklenici ile ne yakınlığı vardır?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz ve İBB meclis üyesi Cemal Sataloğlu mecliste yaptığı konuşmasında” Bilir Turizm ve Danışmanlık AŞ ile 69 milyon 682 bin 818 lira artı KDV ‘li sözleşmeye neden imza atmıştır? İdare yükleniciyi neden kollamıştır? idarenin yüklenici ile ne yakınlığı vardır?” diye sordu.

Sataloğlu’nun yerel basınla paylaştığı meclis konuşmasını aynen yayınlıyoruz.

Alım konusu biten ve devam eden 2 farklı ihale dosyasındaki teknik şartnamelerinin birleştirilerek üçüncü bir ihalenin nasıl apar topar yapıldığını anlatacağım ve idareye sorularım olacak …

Birinci ihaleden bahsedeyim öncelikle kısaca,

Ocak 2023’de İhalenin sözleşmesi imzalanıyor. İşin süresi 11 ay. İşin biteceği tarih ise 31 Aralık 2023 yani yılın sonuna kadar devam edecek bir hizmet alımı var ortada. İhalenin tutarı ise yaklaşık 37 milyon lira.

İkinci ihale ise uluslararası cam festivali Eylül ayında yapılıp biten bir iş yani.10 gün için 1 milyon 295 bin lira ile sözleşme imzalanan bir alım bu.

Sorularımın olduğu asıl konum olan üçüncü ihalenin yapıldığı dönemde kısaca biri tamamen olup bitmiş bir alım var ortada, diğerinde ise devam eden bir alım süreci var. Bu iki ihalenin dosyaları raflardan indiriliyor. İçinden Teknik şartnameleri çıkartılıyor. Kes kopyala yapıştır yöntemi ile ikisinin toplamından oluşan bir başka bir ihale dosyası hazırlanıyor. Tiyatro oyunlarının isimleri dahi aynı, sanatçılar aynı, örneğin seminer programları var şartnamede aynı isimleri kes kopyala yapıştır, bir örnek daha vereyim uçak bileti otobüs bileti bilet sayıları aynı, bakın üstelik teknik şartnamedeki sıra numaraları dahi aynı buna benzer örnekleri çoğaltabilirim. Oldu bitti ye getirilerek yeni bir ihale için hazırlık yapılıyor. Hazırlanan   ihalenin teknik şartnamesi de burada. Alelacele yapılan tüm bu hazırlıklar ihalenin nasıl sonuçlanacağının o günden belirlenmiş olduğunu göstermektedir. Ekim 2023’de yapılan ihalede ne hikmetse 1 firmanın teklifi geçerli sayılıyor ve ihale geçmişinde bu kadar kısa sürede ve yüksek bütçeli bir işi yapmayan bir firma ihaleyi alıyor. BU İŞİN DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLDUĞU ADRESE TESLİM OLDUĞU VE YÜKLENİCİNİN AÇIKÇA KOLLANDIĞI ALENEN ORTADADIR.MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMIŞTIR. Yapılan ihale için imzalanan sözleşme tutarı yaklaşık 70 milyon lira ve üstüne üstlük bu ihaledeki sözde hizmet alım süresi ise 8 ay. Sözleşmede işin süresi 8 ay dediği için bende burada 8 ay diyorum.

Seçim var 3 ay sonra.

DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ ASLINDA SEÇİME HAZIRLIK İÇİN YAPILAN BİR İHALE BU. İhaleyi kazanan firmanın sahibi burada geçmiş dönemlerde başkan yardımcılığı da yapmıştı.

5393 sayılı belediye kanununun 26.maddesininde izah edildiği üzere aşağıda belirttiğim sorularımın belediye başkanlığı makamınca yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.

İDARENİN SÖZ KONUSU HİZMET ALIMINI İÇEREN VE SÖZLEŞMESİNİ 31 OCAK 2023 TARİHİNDE İMZALADIĞI 2022/1221576 NUMARALI İHALE İÇİN ÖDEDİĞİ HAKKEDİŞTUTARI NEDİR?

AYNI İÇERİKLİ HİZMET ALIMINA AİT VE AYNI DÖNEMLERİ DE İÇİNE ALAN   TEKNİKŞARTNAMEYİ İÇEREN BAŞKA İHALELER OLDUĞU HALDE, İDARE “BİLİR TURİZM VE DANIŞMANLIK AŞ” İLE 69 MİLYON 682 BİN 818 LİRA ARTI KDV ‘Lİ SÖZLEŞMEYE NEDEN İMZA ATMIŞTIR?

İDARE YÜKLENİCİYİ NEDEN KOLLAMIŞTIR? İDARENİN YÜKLENİCİ İLE NE YAKINLIĞI VARDIR?

YÜKLENİCİNİN GEÇMİŞ BELEDİYE YÖNETİMİNDE KARAR VERİCİ POZİSYONUNDA YÖNETİCİ OLMASI İDARENİN TAVRINI ETKİLEMİŞMİDİR?

İDARE, SÖZDE BU HİZMET ALIMI İLE YEREL SEÇİM SÜRECİNDEKİ PROPAGANDA FAALİYETLERİNİ Mİ YÜRÜTECEKTİR?

SÖZ KONUSU BU İHALE KONUSU HİZMET ALIMI İLE SEÇİM SÜRECİ BOYUNCA AFİŞ, PANKART, ADAYA AİT PROMOSYONLAR VB ÇALIŞMALAR İÇİN YANİ KISACA PROPAGANDA FAALİYETLERİ İÇİN YAPILACAK TÜM HARCAMALARBELEDİYENİN KASASINDAN MI ÖDENECEKTİR?

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb