reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 3 Ocak 2024 344 Görüntüleme

Beykoz’da Milli Saraylara Bağlı Tarihi Yapıları 342 Bin Kişi Ziyaret Etti

Beykoz'da Milli Saraylar Başkanlığına bağlı tarihi yapıtları 2023'te yaklaşık 342 bin kişi ziyaret etti.

Beykoz’da Milli Saraylar Başkanlığına bağlı tarihi yapıtları 2023’te yaklaşık 342 bin kişi ziyaret etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamadan derlenen bilgilere göre, geçen yıl boyunca Beykoz’da bulunan ve Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Küçüksu Kasrı’nı ve Beykoz Cam ve Billur Müzesini 341 bin 105 kişi ziyaret etti.

Geçen yıl içerisinde Küçüksu Kasrı 191 bin 105 kişi, Beykoz Cam ve Billur Müzesi de 150 bin kişiyi ağırladı.

Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı veya Göksu Kasrı, İstanbul’un Küçüksu semtinde, Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında, Boğaziçi’nde Üsküdar-Beykoz sahilyolu üzerinde yer alan kasır. Sultan Abdülmecid tarafından Nigoğos Balyan’a yaptırılmış, inşaatı 1856 yılında tamamlanmıştır.

Beykoz Cam ve Billur Müzesi

Geniş bir koruluk içerisinde yer alan Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nin arazisi yaklaşık 360 dönümdür. Müze, egzotik bitkileriyle göz kamaştıran ve 117 farklı türde ağacıyla yeşilin her tonunu barındıran muhteşem güzellikte bir bahçeye sahiptir. Abraham Paşa, Beykoz’daki çiftliğinin bahçesiyle titizlikle ilgilenmiş, o dönemde Osmanlı Devleti’nde bulunmayan bitkiler ve ağaçlar getirip buraya diktirmiştir. Bahçesindeki floranın bu denli çeşitli ve tarihî olması, Beykoz Cam ve Billur Müzesi’ne ayrıca botanik müzesi niteliği de kazandırmaktadır.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb