reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 14 Aralık 2023 501 Görüntüleme

SP Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti

TBMM Genel Kurulu'nda fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti.

TBMM Genel Kurulu’nda fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti.

Dün (13.12. 2024) Meclis’te geçirdiği kalp krizinin ardından hastaneye kaldırılan Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Hasan Bitmez’in TBMM Genel Kurulu’nda baygınlık geçirmesi, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda endişe yaratmıştı. Bugün gelen son bilgilere göre Saadet Partisi vekili Bitmez hayatını kaybetti.

Sayın Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz. Mekânı cennet olsun.Hasan Bitmez Kimdir?

Giresun’da 1969’da dünyaya gelen Bitmez, yükseköğrenimini El-Ezher Üniversitesi’nde tamamladı.

Bitmez, Gebze İmam-Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, International Islamic Federation of Student Organizations, International Youth Form, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gibi pek çok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk ve başkanlık görevleri başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ile Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olan Bitmez, İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanlığı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyordu.

Arapça ve İngilizce bilen Bitmez, 28. Dönem Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili olarak görev yaptı.

Hasan Bitmez, evli ve bir çocuk babasıydı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb