reklam
Ana Sayfa Sağlık, Sür Manşet 5 Aralık 2023 2755 Görüntüleme

MUTLU BEYKOZ İÇİN “GEZİCİ SAĞLIK OTOBÜSÜ” YENİDEN HİZMETTE

Beykoz’da koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında modern cihazlarla donatılan “Gezici Sağlık Otobüsü” mutlu ve sağlıklı bir ilçe için yeniden hizmete başladı.

Beykoz’da koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında modern cihazlarla donatılan “Gezici Sağlık Otobüsü” mutlu ve sağlıklı bir ilçe için yeniden hizmete başladı.  

Beykoz Belediyesi’nin, ilçe sakinlerine kolay, erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmetleri sunmak, hastalıkların erken dönemde teşhisini ve toplumda bilinçlenmeyi sağlamak amacıyla hazırladığı “Gezici  Sağlık Otobüsü” mahalle mahalle ücretsiz hizmet götürüyor.Diyabet, Prostat ve Göz Tansiyonu

Sağlıklı ilçeye katkı sunmak için seferlerine yeniden başlayan araçta 2 uzman personel tarafından toplumda yaygın olarak görülen diyabet ve prostat tahlilleri ile göz tansiyonu ölçümü yapılıyor.

Gezici araçta yapılan tahlil ve ölçüm sonuçları dakikalar içinde ilçe sakinlerine teslim ediliyor. Sonuçlar görevli personel tarafından değerlendirilerek, gerek görülmesi halinde vatandaşlar hastaneye yönlendiriliyor.Araçta ölçümü yapılan hastalıklarla ilgili vatandaşlara bilgilendirme de yapılıyor.

Gezici Sağlık Otobüsü’yle özellikle yaşlı ve dezavantajlı kimseler başta olmak üzere tüm ilçe sakinlerinin hayatının kolaylaşması, hastalıkların erken teşhis ve tedavisi konusunda toplumda bilinç oluşması hedefleniyor.Başkan Murat Aydın: “Koruyucu Sağlık Hizmetleri Yaygınlaşmalı”

Beykoz Meydanı’ndan göreve başlayan “Gezici Sağlık Otobüsü”nü ziyaret eden ve verilen hizmetleri yerinde inceleyen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, araçta tahlil ve ölçüm yaptıran vatandaşlarla sohbet etti.

Gezisi Sağlık Otobüsü’yle toplumda hastalanmadan doktora gitme alışkanlığını yaygınlaştırmayı güncel sağlık sorunlarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Murat Aydın, verilen hizmetle hastanelerin yükünün hafifleyeceğini de belirtti.

Beykoz Belediyesi’nin gezici sağlık aracı belirlenen program dâhilinde her hafta 1 mahallede hizmet verecek.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb