reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 24 Kasım 2023 420 Görüntüleme

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz’da Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen programlarla kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen programlarla kutlandı.24 Kasım Öğretmenler Günü, Beykoz’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk tören 15 Temmuz Şehitler Meydanında gerçekleştirildi.Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin bırakılmasının ardından şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.Çelenk programının ardından Sabancı Öğretmenevi’nde kahvaltı programı gerçekleştirildi.Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Garnizon Komutanı Tuğamiral Eren Günay, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz İlçe Emniyet müdürü Hakan Öztürk, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Emekli olan Öğretmenler ve Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Öğretmenler katılım gösterdi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan gerçekleştirdi.

Özcan, “Kıymetli eğitimcilerimizin, nesillerimizin yetişmesinde büyük emekleri bulunan, ülkemizin daha aydınlık bir seviyeye ulaşmasının mimarları olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum. Yılda bir kere hatırlamak bizleri her ne kadar hüzünlendirse de onları her zaman başımızın üzerinde taşımalıyız” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da geçtiğimiz yıllarda bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ı rahmetle andığı konuşmasında Öğretmenler Gününü tebrik etti.

Aydın, “Ülkemizin aydınlık yarınlarını şekillendiren görevlerinde başarılar diliyor, her birinin Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum. Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere vefat etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, hürmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Beykoz Kaymakamı Faik Sözer de şehit öğretmenleri andıktan sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlere başarılar diledi.

Protokol konuşmalarının ardından şiir alanında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Garnizon Komutanı Tuğamiral Eren Günay ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın takdim etti.Öğrencilerin ardından Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, emekli Öğretmenler Harun Sağlam, Nezahat Karakaya, Filiz Aktaş, Enver Gedikoğlu, Erol Keten ve Zeynep Sezen’e hizmet şeref belgelerini takdim etti.Belge takdimi sonrası yemin törenine geçildi. Yemin töreninde mesleğe yeni başlayan 59 Öğretmen öğretmenlik yeminini ettiler. Daha sonra halk oyunları gösterisi sergilendi ve şubat ayında yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden öğretmenler için Tokatköy Ortaokulu Öğretmeni Fatih Kazıcı solo zeybek gösterisi sergiledi. Program müzik dinletisi sonrası sona verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb