reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 21 Kasım 2023 427 Görüntüleme

CHP Beykoz’dan Atatürk’ü Anmak Mı? Atatürk’ü Anlamak Mı? Konferansı

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Atatürk'ü Anmak Mı? Anlamak Mı?" başlıklı konferans düzenledi.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Atatürk’ü Anmak Mı? Anlamak Mı?” başlıklı konferans düzenledi.CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında eski Devlet Bakanı Önay Alpago ve Gazeteci Tevfik Kızgınkaya’nın konuşmacı olduğu “Atatürk’ü Anmak Mı? Anlamak Mı?” başlıklı konferans düzenledi.

Konferans, Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve İlçe Yönetimi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.Konferans, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim veren İlknur Bakoğlu Tabak’ın İlknur’un Resim Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk ve Cumhuriyet’in 100. Yılı konulu resim sergisi ile başladı.Resim sergisinin ardından salona geçildi. İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Semih Yıldız’ın sunumunda konferansa CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, 4. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, ADD Beykoz Şube Başkanı Özlem Besler Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Yusuf Kıroğlu, Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir, Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı ve BİSK Genel Sekreteri İlker Güner, Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Taştan, Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Bekar, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı İsmet Konca, Beykoz Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Gül, Beykoz Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ergin Tüfekçi ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan yaptı.

Başkan Taştan, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Etkinlikleri kapsamında Atatürk’ü Anmak Mı? Atatürk’ü Anlamak Mı? konulu seminer düzenlediklerini, seminere konuşmacı olarak gelmeyi kabul eden eski Devlet Bakanı Önay Alpago ve Gazeteci Tevfik Kızgınkaya’ya teşekkür ederek, Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını, ilerleyen dönemde Aday Adaylık süreci hakkında tüm üyelerine bilgilendirme mesajı göndereceklerini belirterek katılan herkese teşekkür etti.İlk konuşmacı olarak sahneye gelen Gazeteci Tevfik Kızgınkaya, Atatürk’ün hangi düşünceler ışığında hangi adımları attığını ve bu atılan adımların hangi gelişmelere neden olduğunu aktardı.

Gazi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının bir yerden başlamak için yapılmış bir iş olmadığını, bütün adımları önceden planladığını aktaran Kızgınkaya, “Atatürk, bu ülkenin en çok konuşulan ismi. Seveni de konuşuyor, sevmeyeni de konuşuyor. Konuşmalarımız Atatürk şahsına istinaden değil, hangi adımları neden attığını, Samsun’a çıkarken, Amasya’ya giderken, Sivas Kongresini imzalarken neyi hedeflediğini ve bu hedefleri kendine ne zaman belirlediği üzerine olmalı. Bazen duyuyorum, ‘ah şimdi Atatürk olsaydı’ çok yanlış. Arkadaş adam zamanında felsefi anlamda sana bırakabileceği her şeyi bırakmış. Adamı bari mezarında rahat bırakın” diye konuştu.Gazeteci Tevfik Kızgınkaya’nın konuşmasının ardından CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Üyesi partililer, salonun farklı yerlerinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Atasına Cevabını okudu.

Programın devamında konuşan Devlet Eski Bakanı Önay Alpago, Atatürk’ün içinde bulunduğu şartlar bakımından verilebilecek en iyi mücadeleyi verdiğini, zihnen ve bedenen daha farklı yapılabilecek bir şeyin o günün şartlarında bulunmadığını anlattı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb