reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 8 Kasım 2023 867 Görüntüleme

KASIM AYI KÜLTÜR-SANAT AJANDASI RENKLİ ETKİNLİKLERLE DOLU

Beykoz’da 7’den 70’e tüm ilçe sakinleri için sanatın her dalında birbirinden nitelikli ve renkli etkinliklerle hazırlanan “2023 Kültür-Sanat Kasım Ayı Ajandası” yayınlandı.

Beykoz’da 7’den 70’e tüm ilçe sakinleri için sanatın her dalında birbirinden nitelikli ve renkli etkinliklerle hazırlanan “2023 Kültür-Sanat Kasım Ayı Ajandası” yayınlandı.  

Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin kültür-sanat hayatına canlılık getirmek amacıyla geniş bir yelpazede hazırlanan tiyatro oyunları, söyleşiler, konserler, anma programları, edebiyat okulu ve atölyeler 5 farklı kültür merkezinde sanatseverleri bekliyor.

Tiyatrolar Hayata Perde Aralıyor

İlçe sakinlerinin her sezon yoğun ilgiyle takip ettiği yetişkin ve çocuk tiyatroları “Kasım Ayı Ajandası”nda kendine geniş yer buluyor.

Ailecek keyifle vakit geçirmek isteyen sanatseverlerin ilk tercihi olan tiyatrolar dramdan komediye farklı türlerde oyunlarla hayata perdelerini aralayacak.

Sezai Karakoç Şiir ve Fikriyatıyla Anılıyor

Türk kültüründe iz bırakan, edebiyatçı, sanatçı ve aksiyon insanları ile eserlerine yer verilen “Anma Programları” kapsamında usta şair, yazar, fikir ve gönül insanı Sezai Karakoç anılacak.

Şairin vefatının 2. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma programında, Sezai Karakoç’un hayatı, şiir dünyası ve nesillere yön veren düşünce ufukları konuşulacak.

Yazar Hüseyin Etil’in Sezai Karakoç’un ülke kültürüne katkılarını anlatacağı etkinlikte, Seyfullah Kartal unutulmayan şiirlerini okuyacak.

Düşünce Ufkunu Açan Söyleşiler   

Beykozluların düşünce ufkunu açan söyleşi programları ise alanında uzman isimleri;  tarihten psikolojiye, edebiyattan sanata geniş bir yelpazede ilçe sakinleriyle buluşturacak.

Psikoloji sohbetleri başlığında yer alan, Doç. Dr. Mehmet Dinç ile “Yaşama Sevinci” programında bu ay, insanın duygularıyla olan karşılaşmasının hayatın akışında kendine nasıl yer bulduğunu ele alınacak.

Türk-Alman Üniversitesi’nden Doç. Dr. A. Elif Posos Devrani ise “Dijital Çağda Ebeveynlik” semineriyle ailelere internetin risk ve fırsatları konusunda yol gösterecek.

Saadettin Acar’ın yönetiminde, gündelik hayata dair asli konuların konuşulduğu “Gündem Dışı Konuşmalar” ın bu ayki konuğu, Gazeteci ve Yazar Yusuf Kaplan olacak.

Edebiyat Okumaları ve Atölyeler

Bir birinden değerli yazar ve akademisyenlerin ağırlanacağı “Edebiyat Okumaları”nda,  Türk Edebiyatı’nda iz bırakan kitaplar, yazar ve şairler ustalarla masaya yatırılacak.  Doğu klasiklerinin inceleneceği buluşmalarda modern şairler de tanıtılacak.

“Felsefe Atölyesi”nde ise farklı bölge ve dönemlerde yetişen filozofların tarih boyunca insanlığın ortak sorunlarına yaklaşımları ele alınacak.

Biletler Online-Satışta

İlçe sakinleri tüm etkinlik biletlerini kultursanat.beykoz.bel.tr adresi üzerinden veya etkinlik günü salonlara kurulan gişelerden temin edebilecek.

Bilet fiyatları, yetişkinler için 80 TL, çocuklar için 40 TL olarak belirlendi.

Beykoz Kart sahipleri tüm oyun ve etkinlikleri 50 indirim avantajıyla izleyecek.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb