reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 3 Ekim 2023 968 Görüntüleme

BEYKOZ’DA YENİ KÜLTÜR-SANAT SEZONU AÇILDI

Beykoz’da her yaştan ilçe sakininin keyifle izleyeceği bir birinden güzel ve nitelikli etkinliklere ev sahipliği yapacak “2023-2024 Kültür-Sanat Sezonu” zengin bir içerikle dolu “Ekim Ayı Ajandası”yla açıldı.

Beykoz’da her yaştan ilçe sakininin keyifle izleyeceği bir birinden güzel ve nitelikli etkinliklere ev sahipliği yapacak “2023-2024 Kültür-Sanat Sezonu” zengin bir içerikle dolu “Ekim Ayı Ajandası”yla açıldı.  

Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin kültür-sanat hayatına canlılık getirmek amacıyla hazırlanan yeni kültür-sanat sezonu, tiyatro oyunlarından söyleşilere, konserlerden anma programları, edebiyat okulu ve atölyelere 5 farklı merkezde ilçe sakinlerine kültür şöleni sunacak.

Tiyatrolar Yine Revaçta Olacak

Sanatseverlerin her sezon yoğun ilgiyle takip ettiği yetişkin ve çocuk tiyatroları “Ekim Ayı Ajandası”nda kendine geniş yer buluyor. Ailecek keyifle vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olacak tiyatro oyunları dramdan komediye hayatı ve insanı farklı halleriyle sahneye yansıtacak.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Pinhâni Konseriyle Kutlanacak

Ülke genelinde heyecanla beklenen Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları Beykoz’da, özgün tarzıyla her yaştan müzikseverin severek dinlediği “Pinhâni Grubu” ve “Erdem Kınay”ın konserine ev sahipliği yapacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilçe sahilinde hayranlarıyla buluşacak grup bir birinden güzel şarkılarıyla Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına yaraşır coşkulu bir konser verecek. 

Sahne Gençlerin!

2023-2024 Kültür-Sanat Sezonu’nda genç yetenekleri sahneye taşıyan yep yeni bir program da başlıyor. Sesiyle ya da enstrümanıyla müzik alanında kendini yetiştirmiş ve sahne almak isteyen Beykozlu genç yetenekler “Sahne Gençlerin” programıyla profesyonel sahne hayatlarına ilk adımı atıyor. “Sahne Gençlerin” programının ekim ayındaki ilk konuğu “Anadolufeneri Grubu” olacak.

Hayata Ayna Tutan Söyleşiler 

Beykozluların düşünce dünyasını zenginleştiren söyleşi programları ise uzman konuklarla tarihten psikolojiye, edebiyattan sanata geniş bir yelpazede hayatın her alanına ayna tutacak.

Şehir Tarihçisi ve Yazar Mehmet Dilbaz tarafından Beykoz’un birbirinden kıymetli tarihî yapılarının tüm yönleriyle ele alınacağı “Kültür Söyleşileri”nde ilçenin simgelerinden “Anadoluhisarı Kalesi” tanıtılacak.

Kitaplarında çocuk ve gençlerle iletişimde ailelere rehberlik eden Yazar Dilek Cesur ise merhamet eksenli bir söyleşi gerçekleştirecek.  Doç. Dr. Mehmet Dinç de ilçe sakinleriyle buluşmasında modern yaşamda duyguları tanımanın önemine değinecek.

Edebiyat Okumaları ve Atölyeler

Bir birinden değerli yazar ve akademisyenlerin ağırlanacağı “Edebiyat Okumaları”nda,  Türk Edebiyatı’nda iz bırakan kitaplar, yazar ve şairler ustalarla masaya yatırılacak.  Doğu klasiklerinin inceleneceği buluşmalarda modern şairler de tanıtılacak.

“Felsefe Atölyesi”nde ise farklı bölge ve dönemlerde yetişen filozofların tarih boyunca insanlığın ortak sorunlarına yaklaşımları ele alınacak.

Biletler Online-Satışta

İlçe sakinleri tüm etkinlik biletlerini kultursanat.beykoz.bel.tr adresi üzerinden veya etkinlik günü salonlara kurulan gişelerden temin edebilecek.

Bilet fiyatları, yetişkinler için 80 TL, çocuklar için 40 TL olarak belirlendi.

Beykoz Kart sahipleri tüm oyun ve etkinlikleri 50 indirim avantajıyla izleyecek.

 

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

TOFD’de çifte mutluluk

TOFD’de çifte mutluluk

Tema Tasarım | AnatoliaWeb